Aρνήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θήβας την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην σύσκεψη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΘ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων

Την Τετάρτη 15 Ιούλη το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας κάλεσε σε σύσκεψη από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας τους βουλευτές της Π.Ε. Βοιωτίας με θέμα τα οξυμμένα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΘ κ. Δημητρίου, ζητήσαμε να εκπροσωπήσουμε το ΚΚΕ στη συνάντηση, δεδομένου ότι ο βουλευτής Εύβοιας Γ. Μαρίνος έχει επανειλημμένα επισκεφθεί το Νοσοκομείο, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Επιπλέον, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα που υιοθετεί πλήρως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ο κ. Δημητρίου, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη και χωρίς να πάρει γνώμη από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, απάντησε ότι ο ίδιος ατομικά δεν επιθυμούσε να παρευρεθούμε στη συνάντηση. Με τον τρόπο αυτό απέδειξε για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του.

Φαίνεται ότι προτιμά να συνδιαλέγεται με τους βουλευτές των κομμάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια κυβέρνησαν και φέρουν ακέραιες τις βαρύτατες ευθύνες για την συνολική κατάσταση στην Υγεία, ενώ για το Νοσοκομείο της Θήβας και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της περιοχής η ευθύνη τους καταγράφεται ως εξής:

• Πετσόκοψαν τα οργανογράμματα του Νοσοκομείου.

• Απαγόρευσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίησαν το καθεστώς γαλέρας των συμβασιούχων.

• Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο της Θήβας 2 παθολόγοι, 3 παιδίατροι (1 με σύμβαση), 1 γενική ιατρός, 3 αναισθησιολόγοι, 5 χειρουργοί (1 άνω των 65 ετών, 2 με σύμβαση, 1 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), 2 ακτινολόγοι (1 με σύμβαση), ενώ δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι, λοιμωξιολόγος και εντατικολόγοι.

• Εκτός των ιατρών, στο Νοσοκομείο υπάρχει μακροχρόνια έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε τραυματιοφορείς, προσωπικό καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

• Οι ελλείψεις στο προσωπικό του ΕΚΑΒ έχουν ως συνέπεια στις περισσότερες βάρδιες να μη λειτουργεί παρά μόνο ένα πλήρωμα ασθενοφόρου.

• Τραγικές ελλείψεις κύρια σε προσωπικό αντιμετωπίζουν οι δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Ερυθρών και Θήβας, τα ιατρεία Οινοφύτων και η ΤΟΜΥ Θήβας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενόψει ενός πιθανού νέου ξεσπάσματος της πανδημίας, είναι απόλυτη ανάγκη:

• Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά προσωπικού όλων των ειδικοτήτων του ΓΝ Θήβας με μόνιμες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες και για την στελέχωση και λειτουργία ΜΕΘ και Κέντρου Αιμοδοσίας. 

• Να στελεχωθούν πλήρως σε προσωπικό και εξοπλισμό με έκτακτες προσλήψεις για να λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Ερυθρών και Θήβας, τα ιατρεία Οινοφύτων και η ΤΟΜΥ Θήβας, ώστε να υποστηριχθούν αποστασιοποιημένα οι περιπτώσεις ήπιων συμπτωμάτων, χρόνια πασχόντων και εργαζομένων σε χώρους δουλειάς.

• Εξασφάλιση της γρήγορης μετάβασης επειγόντων περιστατικών και δειγμάτων από όπου προς όπου χρειάζεται. Για αυτό απαιτείται άμεσα στελέχωση του υποβαθμισμένου ΕΚΑΒ.

• Για όλα τα παραπάνω προϋπόθεση είναι και η μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών. Ένταξή των υγειονομικών στα ΒΑΕ. 

Αυτά τα δίκαια, αναγκαία και λογικά αιτήματα βρίσκουν «τοίχο» στη λογική της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Αυτή την πολιτική έχουν υπηρετήσει ευλαβικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Με αυτούς αρέσκεται να συναντιέται ο κ. Δημητρίου.

Για αυτό, οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Θήβας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής, δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το ρόλο όλων αυτών των δυνάμεων. Καμία προσδοκία ότι ο θύτης μπορεί να γίνει σωτήρας.

Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων χρειάζεται μαζικός και διεκδικητικός αγώνας όλων των εργαζομένων της περιοχής. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης, μέσα και έξω από τη Βουλή, στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις.

Αυτό έκανε σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα συνεχίσει να κάνει και τώρα, στην περίοδο της πανδημίας, που στηρίζει έμπρακτα τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα και στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Κόντρα στο «μένουμε σπίτι» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, κόντρα στο «θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλουμε ακόμα πιο επιτακτικά το «μένουμε δυνατοί», για να διεκδικήσουμε τη ζωή και την Υγεία που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, οι υγειονομικοί. 

Σχετικά