Η κατάθεση επιχειρηματία που έκαψε τον Γιάννο: Μου έδινε δεσμίδες σε κίτρινους φακέλους

permissos.gr

Σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετρητά στον επιχειρηματία φίλο του την περίοδο 2002-2003.

Τα χρήματα αυτά, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του ξεπλύματος των 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων του πρώην υπουργού, του τα έδινε τμηματικά, σε δεσμίδες, μέσα σε κίτρινους φακέλους και ο επιχειρηματίας τα κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Από εκεί τα μετέφερε στην Ελβετία σε λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο φίλος του πρώην υπουργού που απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή στους ανακριτές Η. Ζαμανικα – Γ. Ευαγγέλου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για παράνομο χρήμα.

Τα λεφτά πίστευε ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου . Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε  ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός  και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε , με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος και η σύζυγός του

Υποπτοι φυγής στο εξωτερικό κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου σύμφωνα με το σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα που με σύμφωνη γνώμη τους έδειξαν στο ζεύγος το δρόμο για τη φυλακή.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου οδηγήθηκαν το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του, δεν κατάφεραν να πείσουν στη διήμερη μαραθώνια απολογία τους ότι δεν σχετίζονται με ξέπλυμα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων σχετιζόμενα με τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση τους.

Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

• Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

• Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

• Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Δειτε τα βίντεο του Euronews και του CNN

Σχετικά