Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις στη Θήβα για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” Φωτογραφίες

permissos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To μήνυμα του Δημάρχου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα και σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ανήμερα της 28ης τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κα Ελένη Θεοδώρου . Στη συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση των στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι: ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Αναστασίου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Κατσακιώρης, ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Οικονόμου, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.

Αμέσως μετά, παρέλασαν με υπερηφάνεια μαθητές Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της πολυπληθούς Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΔΗΚΕΘ, που απέδωσε με αρτιότητα τα εθνικά εμβατήρια.

Το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με το πέρας της παρέλασης συνεχάρη θερμά τους μαθητές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τις ένοπλες δυνάμεις που συμμετείχαν στην παρέλαση, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, δηλώντας:
“Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι μια μέρα που μας γεμίζει με εθνική υπερηφάνεια για το σθένος, τη δύναμη ψυχής, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση που επέδειξαν οι Έλληνες απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού. Είναι επίσης μία ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι ενωμένοι οι Έλληνες είμαστε πάντα δυνατοί. Ας είναι αθάνατοι εκείνοι που αψήφησαν το θάνατο για να έχουμε εμείς σήμερα, το πολυτιμότερο αγαθό, την Ελευθερία μας. Χρόνια Πολλά σε όλους τις Έλληνες και τις Ελληνίδες”.
Η επετειακή εκδήλωση

Στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της Εθνικής Επετείου, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με επιτυχία η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για την “28η Οκτωβρίου 1940” του Δήμου Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας, με θέμα “28η Οκτωβρίου 1940-28η Οκτωβρίου 2018”, με ομιλητή τον εκπαιδευτικό και έφεδρο Αξιωματικό κ. Χαράλαμπο Λεοντάρη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θήβας και το Εφηβικό Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου των Σαρακατσαναίων Θήβας “Τα Κονάκια”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων παρευρέθη στην εκδήλωση και στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα μηνύματα που καταλείπει το έπος του ’40 και τις διδαχές του για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά