Αστατος καιρός, πτώση της θερμοκρασίας σήμερα -Πού θα βρέξει

permissos.gr/

Με αστάθεια και βροχούλες ο σημερινός καιρός. Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα είναι τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς την Ήπειρο και τη Στερεά.

Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ανάμενεται εξασθένηση από τη νύχτα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ηπειρο.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα είναι τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία και πιθανώς τη Στερεά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, στα νότια έως 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.

Σχετικά