Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Παρασκήνια και άλλα

Ο θρησκευτικός όρκος ολοκληρώθηκε και ξεκινά η διαδικασία των υπογραφών. Και αυτό θα πάρει… πολλή ώρα γιατί θα υπογράψουν όλοι οι νέοι υπουργοί και είναι πολλοί!

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ορκίζονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης.
Όλοι οι υπουργοί πήραν στις θέσεις τους και η τελετή ξεκίνησε. Κανείς, φυσικά, δεν προτίθεται να ορκιστεί με πολιτικό όρκο. Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης έψαλλε κιόλας!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό ακριβώς στις 12:00 συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη, που παρέδωσε… ξανά μαθήματα στυλ.

Ο Βασίλης Κικίλιας θα ορκιστεί υπουργός Υγείας και η Τζένη Μπαλατσινού δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του. Εντυπωσιακή, φυσικά, με λευκό πουκάμισο και μαύρη παντελόνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε συνοδευόμενος από την εντυπωσιακή σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου και κρατώντας από το χέρι τον μικρό τους γιο

Όταν έφτασε στο Προεδρικό ο Γιώργος Κουμουτσάκος και οι δημοσιογράφοι έτρεξαν για μια δήλωσή του, ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τους ζήτησε να είναι… προσεκτικοί! “Σιγά παιδιά” είπε μάλλον ενοχλημένος.

Αν κάτι έχει κλέψει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις είναι η μικρή κόρη του Μάκη Βορίδη, που κρατούσε τον μπαμπά της από το χέρι και κρυβόταν πίσω από το μπράτσο του γιατί… ντράπηκε τους δημοσιογράφους και τις κάμερες!

Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Καραμανλής, Τάκης Θεοδωρικάκος, Θόδωρος Σκυλλακάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Σταϊκούρας είναι μερικοί από τους νέους υπουργούς που έχουν φτάσει ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Η νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνει 18 υπουργούς, 2 αναπληρωτές υπουργούς, 29 υφυπουργούς και ένας αντιπρόεδρο.

Σχετικά