Αδέλφια δεν πλήρωναν φόρους από το 2011 επειδή δεν ήταν του Θεού

Αυστραλιανό δικαστήριο ζήτησε την Τετάρτη 17 Ιουλίου από δύο αδέλφια φανατικούς χριστιανούς που αρνούνταν να πληρώσουν φόρους επειδή είναι «αντίθετο στη θέληση του Θεού» να πληρώσουν περισσότερο από 1,2 εκατ. ευρώ ο καθένας στη φορολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

Ο Ρέμπερτους Κορνέλις Μπίριπουτ και η Φάνι Αλίντα Μπίριπουτ από την Τασμανία δεν είχαν πληρώσει φόρους από το 2011.

Το 2017 οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν το αγρόκτημά τους επειδή δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη επί επτά χρόνια. Ο Μπίριπουτ δήλωσε στο δικαστήριο: «Δεν οφείλουμε τίποτα γιατί είμαστε του Θεού».

Τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τασμανίας επειδή το 2017 δεν πλήρωσαν περίπου 580.000 ευρώ σε φόρους και άλλες οφειλές, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο Μπίριπουτ ισχυρίστηκε ότι ο νόμος του Θεού είναι «ο ανώτατος νόμος της χώρας» και το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους αποδυναμώνει την υποταγή τους στον Θεό, κάτι που οδηγεί «σε κατάρες (…) υπό τη μορφή ξηρασίας και απώλεια γονιμότητας».

Ωστόσο, στην απόφασή του ο δικαστής Στίβεν Χολτ δήλωσε ότι αν και πιστεύει πως οι απόψεις του Μπίριπουτ είναι ειλικρινείς, τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χωρίο στη Βίβλο που να τις στηρίζει.

«Κατά τη γνώμη μου η Βίβλος τονίζει ξεκάθαρα ότι τα αστικά ζητήματα και οι νόμοι του Θεού λειτουργούν σε δύο διαφορετικές σφαίρες», επεσήμανε.

Το δικαστήριο ζήτησε από τα δύο αδέλφια να πληρώσουν περίπου 1,2 εκ. ευρώ ο καθένας για να καλύψουν «φόρους εισοδήματος, προσαυξήσεις και διοικητικά πρόστιμα» αλλά και άλλες οφειλές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Σχετικά