Φωτιά τώρα σε 5 περιοχές – Μάχη με τις φλόγες σε Μέγαρα και Μαρκόπουλο

Δύσκολη η Κυριακή (21/7) με φωτιά σε 5 περιοχές της Ελλάδας και την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει πύρινα μέτωπα σε διάφορα σημεία

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερώσει από το Σάββατο για τον πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της Ελλάδα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας ήταν εξ αρχής κακό δίδυμο για την ημέρα και δυστυχώς οι προβλέψεις βγήκαν αληθινές.

Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει 5 πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Φωτιά στο Μαρκόπουλο, φωτιά στη Λέσβο, φωτιά στα Ιωάννινα, φωτιά στα Μέγαρα, φωτιά στον Κιθαιρώνα.

Μαζί με όλες τις εστίες φωτιάς η Αστυνομία και η Πυροσβεστική με την πολύτιμη συνδρομή ενός 46χρονου φύλακα πρόλαβαν τους εμπρηστές που ήθελαν να κάψουν τη Στερεά Ελλάδα. Με φιδάκι και σπίρτα οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχαν σκοπό να κάψουν ακόμα ένα πράσινο δάσος της χώρας.

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό στάδιο της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Η φωτιά στη Λέσβο κατακαίει αγροτική έκταση και ελιές. Υπάρχει αισιοδοξία για να τεθεί άμεσα υπό μερικό έλεγχο.
Η φωτιά στα Ιωάννινα είναι διπλή αλλά καίει μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Η φωτιά στα Μεγαρα είναι κοντά στον οικισμό Αγία Τριάδα και στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες και 14 οχήματα. Λίγο μετά τις 16.00, σχεδόν, τέθηκε υπό έλεγχο.
Η φωτιά στον Κιθαιρώνα μαίνεται από το Σάββατο αλλά υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες μέσα στην ήδη καμμένη περιοχή

Σχετικά