Αλλαγές στα σχολεία: Παραμένουν αγιασμός και προσευχή, καταργείται η κλήρωση για τη σημαία

Αποφασισμένη να αλλάξει το καθεστώς της κλήρωσης για τη σημαία, στις παρελάσεις των σχολείων, εμφανίζεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει προετοιμάσει μια σειρά αλλαγών για τα σχολεία και το νέο Λύκειο. Μεταξύ αυτών είναι η θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου, οι προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, και η επαναφορά των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Πέρα από τις δομικές αλλαγές στα σχολεία, ωστόσο, αναμένονται και… «εκπλήξεις». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία (σημαιοφόρο) στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα «πηγαίνει» στους άριστους (αριστούχους) κάθε σχολείου, όπως ίσχυε στο παρελθόν.
Κανονικά ο αγιασμός και η πρωινή προσευχή στα σχολεία

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να δώσει ένα εμφατικό «τέλος» στον διάλογο περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειωτέον, «ξήλωσε» και την απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για να χτυπά το κουδούνι στα σχολεία στις 9:00. Το υπουργείο Παιδείας επισήμανε ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 8:15.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως έχουν προετοιμάσει ένα ειδικό πακέτο μέτρων και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, με πρώτο εξ αυτών την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σχετικά