Θερμοκρασίες ως 36 βαθμούς, επιμένουν οι άνεμοι στο Αιγαίο

Το γνώριμο σκηνικό του καιρού για τον μήνα Ιούλιο θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 36 βαθμούς.

Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι οι βροχές. Κυρίως στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας, θα σημειωθούν βροχές, ενώ τοπικά στα βόρεια ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έως 5 μποφόρ, παρουσιάζοντας μια πτώση. Αντίθετα, άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά. Την ίδια ώρα, ο καύσωνας στην Ευρώπη συνεχίστηκε και χθες, με τη Γαλλία να φτάνει σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ έντονη ζέστη είχαν Βρετανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ιταλία, μεταξύ άλλων χωρών.
Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανώς και της κεντρικής Στερεάς. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Θερμαικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά