Δυνατός σεισμός 4,2R στην Αθήνα-Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 19:09 σε πολλές περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είναι μεγέθους 4,2R, με επίκεντρο 5 χλμ βόρεια της Μαγούλας, βορειοδυτικά του Ασπροπύργου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 22,7 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χλμ. και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός σε όλη την Αττική. Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης.

Να θυμίσουμε ότι στις 19 Ιουλίου η Αθήνα έζησε ξανά ένα δυνατό σεισμό, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.

Τον περίμεναν οι σεισμολόγοι

Για ομαλή εξέλιξη του φαινομένου μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «χτύπησε» το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου την Αττική έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, εκτιμώντας πως κατά 99% αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας είχε σημειώσε πως περιμένουμε έναν μετασεισμό της τάξης των 4-4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ «που θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση». «Θέλουμε τέτοιους σεισμούς προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμασε σε φάση εκτόνωσης» εξήγησε ο κ. Λέκκας λέγοντας ότι «μπορεί να είναι και σε μια εβδομάδα» αλλά και ότι «από τους πιο πολλούς δεν θα γίνει αντιληπτός, θα γίνει από όσους βρίσκονται σε ψηλά κτήρια».

Σχετικά