O κορωνοϊός “έβγαλε” έξω τον Δήμαρχο – Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Στο προαύλιο του Δημαρχείου, με την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους,λόγω του κορωνοϊού,πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,με τους υπαλλήλους των κοινωνικών δομών του  Δήμου.

Δημιουργία υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Μετά την υπ. αριθ. 23 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών  και την από 19/3/2020 υπαίθρια (λόγω μέτρων ασφαλείας) συνεδρίαση του Δημάρχου και του αντιδημάρχου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων τίθενται σε επιφυλακή και ενισχύονται με το προσωπικό των υπηρεσιών των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου  μας που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Κέντρο Κοινότητας όπου θα φιλοξενείται το κέντρο διαχείρισης που έχει τεθεί σε λειτουργία.

Από την Παρασκευή 20/03/2020 οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων θα ξεκινήσουν την καταγραφή των συμπολιτών μας που, δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον τους οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν προκειμένου:

• να προμηθευτούν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης,

• να συνδράμουν στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου μας, ανάλογα με τις οδηγίες τους,

• να διεκπεραιώσουν τα αιτήματά τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ,

• να διεκπεραιώσουν κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας, καλούνται από την Παρασκευή 20 Μαρτίου επικοινωνούν ως εξής :

 Στο τηλεφωνικό κέντρο: 22680-23753 από τις 08:00 έως τις 17:00

 Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: menospiti@aliartos.gov.gr

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία:

• Ονοματεπώνυμο

• Διεύθυνση κατοικίας

• Τηλέφωνα επικοινωνίας

• Ηλικία

• AMKA

• Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους

 Ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Ντασιώτης, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε τα εξής: « Δημιουργούμε σήμερα μια δομή η οποία θα αναλάβει την εξυπηρέτηση των Δημοτών που αδυνατούν. Με αιχμή τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που έχει την τεχνογνωσία και το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ που αναλαμβάνει την καταγραφή, αλλά και με την συνδρομή των υπαλλήλων μας που λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι κλειστές και τους ενεργοποιούμε σε αυτή την προσπάθεια, ξεκινάμε. Σε λίγες μέρες ένας δυνατός μηχανισμός ανθρωπιστικής εξυπηρέτησης θα είναι στη διάθεσή μας. Το εγχείρημα αυτό θα το εποπτεύω προσωπικά».

 Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Σχετικά