«Βόμβα» αξιωματούχου: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός και θα το ανακοινώσουν σύντομα

Oι φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν εντείνονται και καθημερινά βλέπουν το φως αντικρουόμενες πληροφορίες όσο παραμένει άφαντος ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι ισχυρισμοί ενός Βορειοκορεάτη, ο οποίος έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και ανέφερε ότι είναι 99% σίγουρος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός και η Πιόνγιανγκ θα το ανακοινώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Ji Seong-ho δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap ότι έχει την πληροφόρηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια καρδιολογικής επέμβασης.

Είπε ακόμα ότι η αδερφή του η Kim Yo-jong μπορεί να είναι η επόμενη στην διαδοχή αλλά αυτό δεν αρέσει στο «καθεστώς».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 11 Απριλίου και από τότε οι φήμες είναι πολλές. Κάποιοι λένε ότι είναι σοβαρά άρρωστος, κάποιοι άλλοι ότι έχει πεθάνει και κάποιοι άλλοι ότι φοβάται και κρύβεται για να μην κολλήσει τον κορωνοϊό.

Εκτός από κάποιες γραπτές δηλώσεις του μέσω του ενός και μοναδικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ είναι άφαντος.

Ο Κιμ «δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του»

Προ ημερών ένας άλλος Βορειοκορεάτης πρώην διπλωμάτης, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και εξελέγη πρόσφατα βουλευτής, υποστήριξε ότι η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει μόνος του. Ο Τάε Γιονγκ Χο είπε στο CNN ότι η «αφύσικη» απουσία του Κιμ από τη Γιορτή του Ήλιου στις 15 Απριλίου δείχνει ότι ο δικτάτορας πρέπει να πάσχει από κάποια σωματική αναπηρία.

«Δεν είμαι βέβαιος αν υπεβλήθη πράγματι σε χειρουργική επέμβαση ή κάτι τέτοιο, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο… Δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει σωστά», είπε ο Τάε. Κι επεσήμανε ότι ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του νυν δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, είχε κρατηθεί μυστική επί δύο 24ωρα κι ο τότε ΥΠΕΞ της χώρας ενημερώθηκε σχετικά μόλις μία ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Ο Κιμ ίσως τροφοδοτεί σκόπιμα τα σενάρια για την υγεία του «για να ανησυχήσει τις ΗΠΑ»

Στο μεταξύ η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NΚ, υποστηρίζει ότι η υγεία του Κιμ έχει επιβαρυνθεί «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή υπερκόπωσης». Η εφημερίδα, που ειδικεύεται σε ειδήσεις από τη Βόρεια Κορέα, θεωρεί παράξενο το γεγονός ότι συνεργάτες του δικτάτορα δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις που να επιβεβαιώνουν ότι είναι καλά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λίγες μέρες μετά την απουσία του από το προσκήνιο άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι είναι άρρωστος ή ακόμη χειρότερα. Δίνοντας σε άλλους οδηγίες να στέλνουν εξ’ ονόματός του διπλωματικά τηλεγραφήματα, συγχαρητήρια ή δώρα γενεθλίων ο Κιμ ίσως θέλει να τροφοδοτήσει την περιέργεια αναφορικά με την υγεία του διατηρώντας ταυτόχρονα την ανησυχία στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Μια τέτοια συμπεριφορά συνάδει με τον απομονωμένο χαρακτήρα της Νότιας Κορέας και μέχρι τώρα αποδείχθηκε αξιοσημείωτα επιτυχής».

Σχετικά