Aντιδρά o Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ.Λιβαδειάς στην απασχόληση των υπαλλήλων καθαριότητας σε σχολεία

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι στάθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας με διάθεση προσφοράς για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

                   Την Πρωτομαγιά επέλεξε να εκδώσει η κυβέρνηση νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 90/1-5-2020 ). Η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία μέσω αυτής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) να καταπατήσει και να ανατρέψει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα θεσμοθετώντας διατάξεις που υπερβαίνουν το αίσθημα προσφοράς των εργαζομένων και τους προκαλούν βάναυσα! Η κυβέρνηση παρότι έδωσε το δικαίωμα στους Δημάρχους να προσλάβουν με συνοπτικές διαδικασίες προσωπικό για έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες τετράμηνης διάρκειας, με σκοπό την καταπολέμηση του κορωνοϊού, την ίδια στιγμή έκλεισε το μάτι στους εργολάβους δίνοντας το δικαίωμα σε Δημάρχους που ψάχνουν ευκαιρία να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας και όχι μόνο, με αποφάσεις τους, να αναθέτουν τις υπηρεσίες σε εργολαβικά και ιδιωτικά συμφέροντα. 

 Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση , αντί να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων  με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου, μερικής απασχόλησης, σε αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης, των σχολικών καθαριστριών που ήδη εργάζονται στα σχολεία, «φορτώνει» αυτή την εργασία στους εργάτες καθαριότητας των Δήμων ! 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ,  ξεκαθαρίζει πως ούτε ένας εργαζόμενος Καθαριότητας (αποκομιδή απορριμμάτων και Οδοκαθαρισμός) δεν θα απασχοληθεί στην καθαριότητα σχολείων και ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την επαίσχυντη αυτή διάταξη. Παράλληλα καλεί τους Δημάρχους Λεβαδέων και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας να πάρουν θέση και να συνταχθούν μαζί του στο δίκαιο ανωτέρω αίτημα.

                                            ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                          ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Σχετικά