Άδεια σε 2 αιολικά πάρκα στη Βοιωτία

Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έλαβαν 2 αιολικοί σταθμοί και 1 φωτοβολταϊκός σταθμός συνολικής ισχύος 53,79 MW, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. 

Ειδικότερα, τα δύο αιολικά βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και αφορούν τις εταιρείες Τερψιχόρη Ενεργειακή Μ.Ι.Κ.Ε. και την East PV Μονοπρόσωπη ΑΕ. 

Η τρίτη άδεια παραγωγής αφορά τον ηλιακό σταθμό, ισχύος 2,19 MWp της Motor Oil, που θα αξιοποιηθεί για αυτοπαραγωγή στο διυλιστήριο της εταιρείας στους Αγίους Θεοδώρους.

Αναλυτικότερα, οι άδειες αφορούν τα εξής έργα: 

αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 18,0 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 18,0 MW, στη θέση «ΜΥΤΙΚΑΣ-ΞΕΡΑΚΙΩΝΑ» των Δημοτικών Ενοτήτων Αλιάρτου και Κορώνειας, των Δήμων Αλιάρτου και Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε» και δ.τ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Ι.Κ.Ε» 

αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 33,6 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 33,6 MW, στη θέση «ΕΛΙΤΣΑ» του Δήμου Θηβαίων, των Δημοτικών Ενοτήτων Θίσβης και Πλαταιών, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην εταιρεία με την επωνυμία «EAST PHOTOVOLTAICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και με δ.τ. «EAST PV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.».

φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 2,19ΜWp, ως αυτοπαραγωγός, στη θέση «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (εντός του διυλιστηρίου της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ)», της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων, του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.»

energypress.gr

Σχετικά