Οινόφυτα:Νέα κινητοποίηση από τους εργαζόμενους της «Σνάιντερ Ελέκτρικ»

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ “ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ” & ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σε νέα στάση εργασίας και σε συμβολικό αποκλεισμό του παράδρομου της Εθνικής, στο ύψος των Οινοφύτων, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ».

Απαίτησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο μετασχηματιστών στα Οινόφυτα, πετώντας στο δρόμο 100 οικογένειες.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, το Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικού Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μόρνος».

Επίσης, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τανάγρας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τίνα Σκλιά και Μιχάλης Γιαλούρης.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι και θα γίνει συνάντηση με τη διοίκηση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στη ΣΝΑΙΝΤΕΡ, στεκόμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τη νέα σας στάση εργασίας και το συμβολικό κλείσιμο του παράδρομου έξω από το εργοστάσιο της ΣΝΑΙΝΤΕΡ στα Οινόφυτα, αύριο,  18/5/2020 από 13:45-14:45.

Ενημερώνουμε τον λαό της περιοχής ότι οι εργαζόμενοι της ΣΝΑΙΝΤΕΡ από τις 07/05, ημέρα που ανακοινώθηκε η ημερομηνία κλεισίματος του εργοστάσιου από την εργοδοσία, και μετά από Γενικές Συνελεύσεις, σύσσωμοι αποφάσισαν να απαντήσουν αγωνιστικά διεκδικώντας την εργασία τους. Οι θέσεις εργασίας, που με μια μονοκοντυλιά ακυρώνει η εργοδοσία, έχει φέρει τεράστια κέρδη στον όμιλο εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Τώρα που τα κέρδη δεν είναι τα αναμενόμενα πετάνε 120 οικογένειες στο δρόμο.

Οι ενέργειες του Ομίλου ΣΝΑΙΝΤΕΡ, πατούν στη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημιουργεί στρατιές ανέργων και την ίδια στιγμή δίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΣΝΑΙΝΤΕΡ είναι και δικός μας αγώνας. Διότι σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, όπου σε όλα τα εργοστάσια γύρω απ’ τη Σνάιντερ όλοι μας αντιμετωπίζουμε την επίθεση  της εργοδοσίας, ο αγώνας σας για τη διασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματος στη δουλειά δίνει κουράγιο στους εργάτες και τις εργάτριες. Αφορά όλη την εργατική τάξη.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα σας για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα σας μέχρι την τελική νίκη.

Το Δ.Σ.

Σχετικά