Ασθενοφόρο “κόλλησε” λόγω παρκαρισμένων αυτοκινήτων στην Αλυκή

Ασυδοσία στη στάθμευση. Μπορεί να γίνει κάτι; 

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με την στάθμευση στην παραλία της Αλυκής έχει ξεφύγει.

Στον παραλιακό δρόμο της Αλυκής ,αυτοκίνητα σταθμευμένα παντού με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η κίνηση των οχημάτων.

Για να περάσει ασθενοφόρο, απορριματοφόρο ή πυροσβεστικό δεν το συζητάμε.

 Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να βάλει μία τάξη και να σκεφτεί έναν τρόπο που θα εμποδίζει την παρανομία.

Μακάρι ο έλεγχος να ήταν καθημερινός τους καλοκαιρινούς μήνες και οι παραβάτες να τιμωρούνταν. Οπότε, πρέπει να εφαρμοστεί μία αποτελεσματική μέθοδος.

Σύμφωνα με την “Αργώ Αλυκής Βοιωτίας” την Κυριακή κινδύνευσε κάτοικος της Αλυκής από πνιγμό και λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων χρειάστηκε  13′ να διανύσει το ασθενοφόρο,τον δρόμο από την είσοδο 

στην παραλιακή έως την ”Πόρτα”. 

Δείτε την ανοικτή επιστολή-καταγγελία της “Αργώ Αλυκής Βοιωτίας”

Ανοικτή επιστολή : Προς τον κ. Κεφαλά Ευστάθιο, Πρόεδρο της Τ.Κ. Ξηρονομής.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα συμβάν που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 17-5-2020. Ένας από τους μόνιμους κατοίκους στην Αλυκή χρειάστηκε Ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο επειδή κινδύνευσε από βέβαιο πνιγμό, θέλουμε να σας επιστήσουμε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα της μετακίνησης – μεταφοράς αυτοκινήτων στην παραλιακή οδό της Αλυκής.

 Το ασθενοφόρο λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων αλλά και των διερχόμενων, έκανε 13′ να διανύσει τον δρόμο από την είσοδο του στην παραλιακή έως την ”Πόρτα”. 

Σας το επιβεβαιώνω σαν αυτόπτης μάρτυς και φυσικά πρόκειται για μήνα Μάιο, φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί Ιούλιο ή Αύγουστο. Νωρίτερα την ίδια μέρα ξανάρθε ασθενοφόρο να μεταφέρει άλλο μόνιμο κάτοικο στο Νοσοκομείο. 

Παράκληση να φροντίσετε την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης στην παραλιακή και φυσικά να αστυνομεύεται η εφαρμογή αυτής, αλλά και πληροφόρηση των οδηγών-επισκεπτών για το που θα παρκάρουν (πινακίδες).

 Ας σεβαστούν οι επισκέπτες μας τον χώρο παρκαρίσματος (και τον μονόδρομο που αγνοούν) για να εξυπηρετηθούν και οι διερχόμενοι οδηγοί αφού με την κατολίσθηση των βράχων δεν υπάρχει άλλη όδευση προς την έξοδο των κατοίκων και η όδευση της παραλιακής έχει γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες ένας κακός εφιάλτης. 

Ας δούμε το θέμα από το πρίσμα της ασφάλειας των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Σχετικά