Της Αναλήψεως σε Αμπελοχώρι,Σκούρτα και θυρανοίξια στο εκκλησάκι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου 

Η Ανάληψη του Κυρίου εορτάστηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας επαρχίας. Ιδιαιτέρως δε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων που πανηγυρίζει την ημέρα αυτή.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, αναλύοντας το στίχο του κοντακίου της Αναλήψεως “Τὴν ὑπὲρ ἡμῶν πληρώσας οἰκονομίαν, καὶ τὰ ἐπὶ γῆς ἑνώσας τοῖς οὐρανίοις, ἀνελήφθης ἐν δόξῃ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, οὐδαμόθεν χωριζόμενος, ἀλλὰ μένων ἀδιάστατος, καὶ βοῶν τοῖς ἀγαπῶσί σε· Ἐγώ εἰμι μεθ’ ὑμῶν, καὶ οὐδεὶς καθ’ ὑμῶν” και τόνισε ότι ο Θεός είναι πάντοτε μαζί μας και δεν εγκατέλειψε το δημιούργημά του. Ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλη Δεσποτική εορτή, λέγοντας ότι τα παλαιότερα χρόνια οι πιστοί τιμούσαν ιδιαιτέρως την εορτή και κατά τόπους είχαν διάφορα έθιμα, τα οποία σήμερα έχουν εξαλειφθεί.

Επίσης, ανέφερε ότι σήμερα δίνουμε περισσότερο σημασία στο σώμα και παραθεωρούμε την πνευματική μας κατάσταση και δυστυχώς με το φόβο του κορωνοϊού έχουμε φτάσει να βλέπουμε τον άλλο άνθρωπο ως απειλή, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε αυτό που λέει ο φιλόσοφος Σάρτρ ότι ο άλλος είναι η κόλασή μου.

Στον  Εσπερινό της εορτής στο Ιερό Ησυχαστήριο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου, το κόσμημα των εορτών, και τη θέωση του ανθρώπου.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια στο εκκλησάκι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης που έφτιαξε ο κ. Κωνσταντίνος Μπατσούλης στην περιοχή Μαζαράκι Θηβών, την πνευματική εποπτεία του οποίου θα έχει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου  Θηβών (Μαζαράκι). Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον δωρητή αναφέρθηκε στην αγάπη και το μαρτύριο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης.

imtl.gr

Σχετικά