Ένα τάμα ζωής έγινε πραγματικότητα – Θυρανοίξια του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Ένα τάμα ζωής της οικογένειας Ιωάννη Παπαλουκά από τα Βάγια  έγινε πραγματικότητα.

Την Κυριακή το όνειρο πραγματοποιήθηκε!

Στην ολοκλήρωση ενός πολύ όμορφου παρεκκλησίου,, αφιερωμένου στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο, που κατασκεύασε ένας πολίτης  στα Βάγια Βοιωτίας, με αφορμή ένα προσωπικό του θαυμαστό βίωμα.

 Ο κ. Βαγγέλης Παπαλουκάς ξεκίνησε να χτίζει το εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου το 2015 και το τελείωσε φέτος.(Δείτε Εδώ)

Μετά το πέρας των εργασιών στο νέο παρακκλήσι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, έγιναν την Κυριακή τα θυρανοίξια σε πανηγυρικό κλίμα, χοροστατούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου .

Παρά τον άσχημο καιρό,δεκάδες φίλοι,από τα Βάγια και ολόκληρη τη Βοιωτία,συγκεντρώθηκαν για να δώσουν το παρών στη μεγάλη χαρά της οικογένειας.

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι απόλαυσαν εδέσματα από το catering “Μπάρμπα Γιάννης” όπως επιβάλλουν τα έθιμα  αλλά και η επιθυμία της οικογένειας Παπαλουκά,η οποία ευχαριστεί τον κ.Γιάννη Χαρατσή για τον πλούσιο μπουφέ,που πρόσφερε στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη ,χοροστατούντος του Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου ,πραγματοποιήθηκαν τα Ιερά Θυρανοίξια του Ι.Π του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Διασταυρωση Βαγίων, που οικοδόμησε η οικογένεια του κ.Ιωαν. Παπαλουκά.

 Στην ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι τοπικές πολιτικές αρχές καθώς και πλήθους πιστων , όπου απόλαυσαν την Ιερά Ακολουθία και και την υλική φιλοξενία των κτητόρων μέσα ένα πραγματικά τοπίο που ξεκουράζει τον άνθρωπο σωματικά και πνευματικά.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου,μια όαση στην είσοδο των Βαγίων περιμένει όλους τους φιλάγιους πιστούς που αγαπάνε τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας,να έλθουν στο Παρεκκλήσιο να ανάψουν το κεράκι τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και  να τους αναπάυσει σωματικά και πνευματικά.

Ευχαριστούμε το permissos.gr. και τον κ.Δημήτριο Παπαθεοδοσίου για την δημοσιογραφική κάλυψη της ακολουθίας .

 Πλούσιο φωτορεπορτάζ Εδώ

Σχετικά