Επίδαυρος: Μουσική προσευχή στην εποχή της πανδημίας


Μάγεψε ο Λεωνίδας Καβάκος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Ο εορτασμός των 65 χρόνων αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκίνησε με ένα γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, με μια μαγευτική συναυλία που χάρισε στο κοινό ο Λεωνίδας Καβάκος, το βράδυ της Παρασκευής (17/07) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το εμβληματικό αρχαίο θέατρο υποδέχτηκε ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός, με μια πρόταση που διευρύνει καλλιτεχνικά την εμπειρία των φεστιβαλικών χώρων, προτείνοντας μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης ερμήνευσε έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, προσφέροντας μια μοναδική μυσταγωγική εμπειρία σε όσους παρακολούθησαν τη συναυλία – ορόσημο για την ιστορία του Φεστιβάλ.

Η παρουσία του Καβάκου στην Επίδαυρο μάς επαναφέρει στην πρωτογενή λειτουργία του θεάτρου, ως τόπου ίασης, ανακούφισης και θεραπείας. Στον τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Καβάκος μοιράστηκε με το κοινό μια σπάνια στιγμή ανάτασης, μια μουσική προσευχή στην εποχή της πανδημίας.

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης με αυτόν τον τρόπο έστειλε το δικό του μήνυμα ελπίδας για τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας για να απολαύσει την ξεχωριστή μουσική βραδιά. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τη συνόδευσαν η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, ενώ το «παρών» έδωσε η πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παν. Πικραμένος.

Σχετικά