Σε επιφυλακή μέχρι τις 2 Αυγούστου – Τα παιχνίδια εντυπωσιασμού της Τουρκίας με το Oruc Reis

Πόλεμος νεύρων και «παιχνίδια» με το Oruc Reis που παραμένει έξω από την Αττάλεια. Σε κατάσταση επιφυλακής μέχρι τις 2 Αυγούστους που λήγει η Navtex που εξέδωσε η Τουρκία. Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και γράψε – σβήσε στο twitter.

Σε κατάστασης επιφυλακής και πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου οπότε λήγει η Navtex που εξέδωδε η Τουρκία για σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Η Τουρκία κρατάει το Oruc Reis έξω από την Αττάλεια ενώ χθες εξαφανίστηκε (!) το tweet ότι ξεκίνησε σεισμικές έρευνες στην «υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας» στην ανατολική Μεσόγειο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου άρχισαν να υπάρχουν κάποια σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο καθώς στρατιωτικές πηγές έκαναν λόγο για αποχώρηση κάποιων τουρκικών πλοίων που άρχισαν να γυρίζουν στις βάσεις τους.

Όμως ενώ το Oruc Reis παρέμεινε έξω από την Αττάλεια, ένα tweet έκανε την εμφάνισή του στο λογαριασμό της πρεσβείας της Τουρκίας στις ΗΠΑ που έκανε λόγο για την έναρξη των σεισμικών ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο για να… εξαφανιστεί λίγες ώρες αργότερα και να γίνει ανάρτηση που έγραφε: “το τουρκικό ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis ανακοίνωσε την έρευνά του στις 21 Ιουλίου 2020 στην ανατολική Μεσόγειο”.

Σχετικά