Τριπλός εμπαιγμός των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής για τις πράξεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων 

Τις τελευταίες ημέρες, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διαψεύδει ακόμη και τον εαυτό της. Αρχικά, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη το μεσημέρι στη Βουλή την καταβολή των αναδρομικών μόνο κατά το μέρος που αφορά τις κύριες συντάξεις και όχι για το σύνολο των περικοπών που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Επιπλέον, η αναφορά για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, που δήθεν θα ωφεληθούν, είναι παραπλανητική. Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχων, που είχαν περικοπές μόνο στα δώρα ή τις επικουρικές, δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες της ΝΔ. 

Το χειρότερο δε συνέβη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με σχετική τροπολογία, θέσπισε την εξαίρεση από τους δικαιούχους, όλων των συνταξιούχων του Δημοσίου. Εκβιάζει τους συνταξιούχους, προβλέποντας ρητά ότι με την καταβολή του ποσού των αναδρομικών κάθε άλλη διεκδίκηση των συνταξιούχων «αποσβέννυται», ενώ η προσκομισθείσα στην Βουλή Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποκαλύπτει ότι το ύψος της δαπάνης των αναδρομικών ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ και όχι σε 1,4 δις.

Σαφέστατα πρόκειται για τριπλό εμπαιγμό των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για μια προσπάθεια διχασμού, στρέφοντας την ελληνική κοινωνία εναντίον των συνταξιούχων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Σχετικά