Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει εργατικό ατύχημα στο Ενεργειακό κέντρο της «Protergeia»

ergatiko kentro livadeias

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  « PROTERGIA»  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς  καταγγέλλει τους υπεύθυνους και ζητά την απόδοση ευθυνών για το πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη την Παρασκευή 4/9/2020 και ώρα 5.00΄μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου της Εταιρείας Μυτιληναίος.

 Κατά την διάρκεια εργασιών για το πλύσιμο των μονωτικών σε καλώδιο υψηλής τάσης, συνάδελφος εργαζόμενος υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών εγκαυμάτων. 

Το πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα προφανώς αποκαλύπτει πρόβλημα ασφαλείας στη συγκεκριμένη εργασία, κενό που πρέπει άμεσα να καλυφθεί, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο εργαζόμενο και απαιτούμε από τα αρμόδια Όργανα της πολιτείας (Τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής του ΣΕΠΕ) να διαλευκάνουν τα αίτια για την κάλυψη των κενών ασφαλείας ώστε να παρθούν μέτρα για  την ασφαλή εκτέλεση της εργασίας. 

Τέλος να αποδοθούν  οι ευθύνες για το συγκεκριμένο συμβάν.

             Για       το       Δ.Σ. 

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά