Απάντηση της εταιρείας ΚΑΔΜΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕΕ στις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση του Δήμου Θηβαίων

Με αφορμή τον μεγάλο, αλλά αναίτιο θόρυβο που προκλήθηκε με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στην περιοχή του Ζαγαρά της Κοινότητας Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων και την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων σήμερα 11-11-2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας , η εταιρεία οφείλει να αναφέρει και να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα.


Μετά την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες προς έγκριση, λήφθηκε αρχικά έγκριση από το Δασαρχείο Θηβών, την Δνση Δασών του Νομού Βοιωτίας και την Δνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων ( Βυζαντινών,Κλασσικών,Νεωτέρων Μνημείων ) γνωμοδότησαν θετικά για την εκτέλεση του έργου.
Στην συνέχεια ζητήθηκε η γνωμοδότηση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.

Αρχικά γνωμοδότησε θετικά το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Δομβραίνας στην περιοχή της οποίας πρόκειται να εκτελεστεί το έργο και μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του.

Εν συνεχεία γνωμοδότησε θετικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θηβαίων και το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο δεν ενέκρινε την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για λόγους που κατά την άποψη μας δεν έχουν καμμία σχέση με την μελέτη και σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά αγνοώντας προκλητικά την ομόφωνη απόφαση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Δομβραίνας.

Αμέσως μετά συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά.
Μετά την έκδοση της αποφάσεως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος υπήρξε μία άνευ προηγουμένου επίθεση με δηλώσεις και δημοσιεύματα ειδικά από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων, μιλώντας για πραξικόπημα, για περιβαλλοντικές δολοφονίες, για μαύρες σελίδες , κατηγορώντας ακόμα και τον περιφερειάρχη κο Σπανό ως συνένοχο στο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Γεννώνται όμως κάποια ερωτήματα που μένουν αναπάντητα και ίσως θα έπρεπε να απαντηθούν για την αποκατάσταση της αλήθειας.
1ο. Για ποιο περιβαλλοντικό έγκλημα ομιλούν όταν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την εκτέλεση του έργου;
2ο Αν είναι όπως αναφέρουν έγκλημα γιατί δεν προσφεύγουν στην δικαιοσύνη κατά των υπηρεσιών που γνωμοδότησαν θετικά για να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους και οι γνωμοδοτήσεις;
3ο Γιατί τέτοια σφοδρή αντίδραση και επίδειξη περιβαλλοντικής συνείδησης a la carte για το έργο αυτό ,ποια ήταν η αντίδραση τους και τι ψήφισαν για τα έργα που έχουν αδειοδοτηθεί ή κατασκευαστεί στην ίδια περιοχή και μάλιστα είναι όμορα με το έργο της δικής μας εταιρείας και αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που οι ίδιοι δημοσιεύουν;
4ο Για ποιο λόγο αγνόησαν την θετική και ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Δομβραίνας; Γιατί αγνόησαν επιδεικτικά την τοπική κοινωνία ;
Για εμάς παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα αυτά αδυνατώντας να κατανοήσουμε και να δικαιολογήσουμε τα πραγματικά κίνητρα αυτής της συντονισμένης επίθεσης τους.

Σχετικά