Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο που χτύπησε στον αυχένα – «Μάλλον μιλάμε για τετραπληγία»

Στο κατακόρυφο είναι η αγωνία μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε από βουτιά σε βράχια στα Φαλάσαρνα ένα 16χρονο παιδί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μην αισθάνεται τα πόδια του.

Στις 8 περίπου το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο 16χρονος μπήκε στο χειρουργείο μετά τη 1 το μεσημέρι και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην αυχενική μοίρα. Παράλληλα, έγινε σπονδυλοδεσία στη σπονδυλική στήλη.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν ομαλά αλλά οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την κινητικότητά του από σήμερα, Τρίτη.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, με σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα.

Σκοπός των γιατρών ήταν να διαπιστώσουν εάν έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός.

«Μάλλον μιλάμε για τετραπληγία»

Πάντως, η μητέρα του 16χρονου η οποία μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα, καθώς είναι πιθανό να έχει και τετραπληγία.

«Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στο μυελό. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» υποστήριξε η μητέρα του νεαρού.

«Ήρθε σταθεροποιημένος, είχε καλή επαφή και μπήκε στη ΜΕΘ για παρακολούθηση. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει κάταγμα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, με πιθανή βλάβη στο νωτιαίο μυελό και το χειρουργείο πραγματοποιείται προς σταθεροποίηση των καταγμάτων» δήλωσε νωρίτερα στο Creta24 o διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Πηγή: creta24.gr

Σχετικά