Άνοιξε τις πύλες του το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «ΕΝ-ΤΑΞΗ» στην Αλίαρτο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «ΕΝ-ΤΑΞΗ» , σας ανακοινώνει ότι  άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Πρόκειται για μια νέα δομή που διευρύνει το δίχτυ προστασίας και σε νέες κοινωνικές ομάδες και είναι έτοιμο να τις φιλοξενήσει.

 Το ΚΔΑΠ Αμεα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος. Θα φιλοξενήσει παιδιά και εφήβους και άτομα με αναπηρία. Είναι μια δομή δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία.

 Οι κύριοι σκοποί του ΚΔΑΠ μεΑ είναι: η δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτών, η κοινωνική τους ένταξη, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους καθώς και η στήριξη της οικογένειάς τους.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει έχουν να κάνουν με την ασφαλή φιλοξενία, την απασχόληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών / εφήβων με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας.

Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες είναι: οργανωμένες και κατάλληλα διαμορφωμένες δραστηριότητες όπως η μουσικό-κινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη χρήση υπολογιστών. Επιπλέον θα παρέχει εργοθεραπεία ατομική και ομαδική, δημιουργική απασχόληση με κατασκευές και παιχνίδια.

Ακόμη, θα παρέχεται εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, και προγράμματα έκφρασης και ψυχαχωγίας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936804023  υπεύθυνοι: Πασχάλης Μηνάς , Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Σχετικά