Επιτροπή Πολιτών Χωστίων – Σαραντίου:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Χώστια-Τσάρουλα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Επιτροπή Πολιτών Χωστίων – Σαραντίου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Χώστια-Τσάρουλα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Με αφορμή την 11η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, και με πολλές κραυγαλέες ενεργειακές δραστηριότητες στα Χώστια, στο Σαράντι και σ’ όλη την Βοιωτία, καλούμε όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλους τους απανταχού ενεργούς πολίτες, σε πεζοπορία διαμαρτυρίας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Σε μια διαμαρτυρία κατά των σχεδίων εγκατάστασης 19 ανεμογεννητριών ύψους 150-180 μέτρων στον Σταμάλιο, στον Τράχηλο και στην Τσάρουλα Χωστίων. Με κοινό στόχο και σκοπό την διαφύλαξη της ακεραιότητας αυτών των βουνών, όπως και των άλλων βουνοκορφών της Βοιωτικής γης από τον ενεργειακό παροξυσμό.

Καλούμε όλους τους πολίτες, γυναίκες και άντρες, κατοίκους των Χωστίων και του Σαράντη, της Αθήνας, της Θήβας και αλλού, σε έναν ενωτικό αγώνα για να μην πραγματοποιηθεί μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη για τα παραγωγικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δεδομένα του μικρού αλλά ωραίου αυτού τόπου.

Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας, Επιτροπές, συλλόγους, σωματεία, τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες να αντιδράσουν πριν σημάνει το οριστικό τέλος για ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα τοπία αυτής της Χώρας.

Επισημαίνουμε την μεγάλη ευθύνη του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων. Διότι με αποφάσεις τους αύξησαν κατά 35% το μέγιστο αριθμό τυπικών ανεμογεννητριών. Δηλαδή επέτρεψαν την αύξηση μέχρι το 135% των αιολικών εγκαταστάσεων στην ήδη κορεσμένη Δημοτική Ενότητα Θίσβης, ήτοι από 162,12 σε 218,862 τυπικές ανεμογεννήτριες.

Πρόγραμμα:

• 10.00 π.μ. Αναχώρηση από τα Χώστια με αυτοκίνητα για τον Άγιο Μάμμα,

• 11.00 πμ Τσάι και έναρξη πεζοπορίας προς τοποθεσία Ταράτσα, (διαδρομή 2.000 μέτρων σε χωματόδρομο), ενημέρωση, φωτογραφίες κλπ.

• 13.00 μ.μ. επιστροφή στον Άγ. Μάμμα. Προσφορά εδεσμάτων και επιστροφή στα Χώστια.

τηλέφωνα επικοινωνίας: 6983083630, 6951959021

ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΑΜΑΛΙΟ, ΟΥΤΕ ΤΣΑΡΟΥΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Επιτροπή Πολιτών Χωστίων-Σαραντίου

ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΙΩΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ

Σχετικά