Επιτυχημένη πεζοπορία-διαμαρτυρία στην Τσάρουρα Χωστίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, η πεζοπορία για την παγκόσμια ημέρα του βουνού και για διαμαρτυρία κατά των σχεδίων εγκατάστασης αιολικών στην περιοχή Σταμάλιο, Τράχηλο και Τσάρουρα Χωστίων, την οποία οργάνωσαν η Επιτροπή Πολιτών Χωστίων- Σαράντη και το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό παροξυσμό.

Πεζοπόροι όχι μόνο από τα Χώστια και Σαράντι αλλά και από την Αθήνα, την Λιβαδειά, την Θήβα, τα Κούκουρα, την Αγ. Τριάδα, το Κυριάκι, τις Θεσπιές, την Αλυκή, την Δαύλεια και αλλού, συγκεντρώθηκαν στον Αγ. Μάμμα και διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια όχι μόνο πόσο γραφική και όμορφη είναι ακόμα αυτή η περιοχή αλλά και πόσες βίαιες επεμβάσεις στο περιβάλλον έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση και πραγματοποιήθηκε πεζοπορία διαμαρτυρίας προς την περιοχή Ταράτσα, ενώ μια ομάδα πολιτών με κέφι για μεγαλύτερη πεζοπορία αλλά και με διάθεση για δράση ανέβηκε στο ύψωμα Μάλιεζα .

Κατά την επιστροφή στον Αγ. Μάμμα, προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα προς τους πεζοπόρους ενώ εντύπωση δημιούργησε η πρόθεση που εκφράστηκε σχεδόν από το σύνολο όσων επισκέπτονταν για πρώτη φορά αυτή την περιοχή:

Να ξαναπάνε, δηλαδή, εκεί και με μεγαλύτερη άνεση χρόνου να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο.

Πανος Λαμπρου

Σχετικά