Έργα αποχέτευσης ύψους 38.230.250,00 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στο Δήμο Τανάγρας!!!

 Υπεγράφη η σύμβαση για τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΛΑΚΑ ΔΗΛΕΣΙ ΚΑΙ  ΔΗΛΕΣΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ/ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟ.ΚΑ. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ»

Έγινε το πρώτο βήμα για ένα σημαντικό έργο πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 38.230.250,00 € (άνευ ΦΠΑ)

Το πρώτο βήμα για το έργο κατασκευής αποχέτευσης στη Δ.Ε. Δηλεσίου και την αναβάθμιση / επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Σχηματαρίου – Οινοφύτων έγινε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. 

Ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκτέλεση της Τεχνικής Επιστημονικής Υπηρεσίας “Τεχνικός Σύμβουλος” για το έργο “Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων στους οικισμούς Πλάκα Δηλεσίου και Δήλεσι και αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Σχηματαρίου – Οινοφύτων ” με συνολικό προϋπολογισμό 926.868,49 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, εκ των οποίων το ποσό 327.055,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) χρηματοδοτείται από το ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το υπόλοιπο ποσό 599.813,49 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Τανάγρας.

Η υπογραφή της σύμβασης για τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του κατασκευαστικού έργου μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022, σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου αποχέτευσης στους οικισμούς Πλάκα Δήλεσι και Δήλεσι, προϋπολογισμού 38.230.250,00 € (άνευ ΦΠΑ).

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων των οικισμών Πλάκας Δηλεσίου και Δήλεσι, η μεταφορά – προσαγωγή τους στον ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου-Οινοφύτων, και η επέκταση/αναβάθμιση της εγκατάστασης, προκειμένου να εφαρμοστεί το βέλτιστο σενάριο ολοκληρωμένης διαχείρισης των ακαθάρτων των εν λόγω οικισμών. Στα πλαίσια υλοποίησης του, προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης περίπου 145 χιλιομέτρων καθώς και εννέα (9) αντλιοστασίων ακαθάρτων.

Η αποχέτευση ακαθάρτων του Δηλεσίου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του. Το έργο των 38.230.250,00 € (άνευ ΦΠΑ) εκ. ευρώ κατατάσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη λίστα του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το σύνολο της χρηματοδοτούμενης πράξης αποτελείται από πέντε (5) υποέργα τα οποία εκτός του κατασκευαστικού έργου και του Τεχνικού Συμβούλου, περιλαμβάνουν υποέργα :

– για την για την απόκτηση γης για την εγκατάσταση αντλιοστασίων,

– για την επίβλεψη από πλευράς της Αρχαιολογίας των εργασιών του κατασκευαστικού έργου

– για την κάλυψη της δαπάνης ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων και την επαύξηση ισχύος του ΒΙΟ.ΚΑ.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι: 

«Το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των ακαθάρτων στο Δήλεσι αλλά και τον υπόλοιπο Δήμο έγινε! 

Από την ανάληψη της θητείας μας έχω δηλώσει πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα. 

Και το στοίχημα το κερδίζουμε μαζί όλοι οι δημότες! 

Οι εντάξεις, οι χρηματοδοτήσεις και οι υλοποιήσεις των μεγάλων έργων στον Δήμο μας προκύπτουν από την αποφασιστικότητα, την τόλμη και την μεθοδικότητα, της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας κυρίως των Τεχνικών και των Οικονομικών, τις οποίες ευχαριστώ δημόσια για μία ακόμα φορά. 

Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα πνοής για τον Δήμο μας,  για να τον αλλάξουμε και να τον ανεβάσουμε στη θέση που του αξίζει!».

Σχετικά