ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ: ΕΖΥΓΙΣΘΗ, ΕΜΕΤΡΗΘΗ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΗΣ

          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Για άλλη μια φορά ο μηχανισμός του Δήμου Θηβαίων για την καταπολέμηση του χιονιά ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής.  Δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών σε όλη την επικράτεια του δήμου. Εκτίθενται διπλά γιατί, πριν το φαινόμενο, μιλούσαν και έγραφαν για ετοιμότητα του μηχανισμού αλλά ήρθαν οι χιονοπτώσεις και φάνηκε ότι « ο βασιλιάς είναι γυμνός».

   Κατανοούμε την ένταση των φαινομένων αλλά δε μπορεί να αποτελέσει, σε καμία περίπτωση, άλλοθι για την ανεπάρκεια ή την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να κάνει τους δημότες να αισθάνονται ασφαλείς και να μπορούν- επιτέλους- να πάνε στις εργασίες τους και να μπουν σε ρυθμούς καθημερινότητας.

   Οι δικαιολογίες  είναι πολλές και κάποιες έχουν βάση. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των υπαλλήλων του δήμου και κάποιων δημοτικών συμβούλων που δεν ήταν ,όμως, αρκετές για επιλύσουν τα προβλήματα. Ο όγκος των εκκλήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και των παραπόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε τον όγκο του χιονιού. Κι αυτό λέει πολλά …

   Έλλειψη υποδομών και εξειδικευμένου προσωπικού, πολλά ιδιωτικά μισθωμένα μηχανήματα με βλάβες ή ανεπάρκειες, μικρές ποσότητες αλατιού, λανθασμένος σχεδιασμός, ελλιπής συντονισμός ήταν οι βασικές αιτίες. Βασικές αλλά και διαχρονικές.

   Όταν ένας δήμος δεν έχει στο DNA του να διεκδικεί αλλά αρκείται στα ψίχουλα που του πετάνε και είναι φανατικός θιασώτης της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου έρχεται η στιγμή που- όσο κι αν το προσπαθεί, όσο κι αν το επιθυμεί- θα εκτεθεί και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών του. Γι΄ αυτές τις υπηρεσίες, όμως, οι πολίτες πληρώνουν φόρους και ανταποδοτικά τέλη  που, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, δεν πιάνουν τόπο.

   Θεωρούμε δεδομένη την έκφραση δημόσιας συγνώμης εκ μέρους του κ. Αναστασίου αλλά αναμένουμε και πρωτοβουλίες από την πλευρά του ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες ανεπάρκειες.

          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά