Προσοχή: Αυτή είναι η απάτη που γίνεται μάστιγα – Ποιο είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε

Η απάτη προβληματίζει τους αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα σε λίγες ώρες παγιδεύτηκαν δύο άτομα σε Φθιώτιδα και Ρόδο…

Μια απάτη που πετυχαίνει επειδή τα θύματα κάνουν κινήσεις μηχανικές. Βλέπουν το μήνυμα και ακολουθούν τα βήματα χωρίς να ελέγξουν και να σκεφτούν. Ένα από τα τελευταία πρόσωπα που παγιδεύτηκαν, είναι μια 55χρονη γυναίκα από τη Φθιώτιδα. Μια γυναίκα που είδε να κάνουν φτερά χρήματα, από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Δεν μπορούσε να φανταστεί πως πίσω από το μήνυμα της τράπεζας της, κρύβονταν απατεώνες που περίμεναν να της «χακάρουν» το λογαριασμό. Ο λόγος για 55χρονη από περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας που έλαβε στο e-mail της μήνυμα δήθεν από τράπεζα που την καλούσε να συνδεθεί με το λογαριασμό της για έλεγχο στοιχείων.

Ακολουθώντας τον υπερσύνδεσμο (λίνκ), η ανυποψίαστη γυναίκα, βρέθηκε σε έναν ιστότοπο που προσομοίαζε με αυτόν της τράπεζας, όπου υπήρχε φόρμα για καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων της. Το έχουμε τονίσει και σε παλαιότερα άρθρα, με μια πιο προσεκτική ματιά μπορείτε να διαπιστώσετε, με ένα απλό κλικ, ότι η φόρμα είναι το μοναδικό σημείο που λειτουργεί. Όλα τα άλλα «κουμπιά» είναι εικόνες και φυσικά δε λειτουργούν.

Δυστυχώς όμως η γυναίκα δεν το πρόσεξε αυτό και πληκτρολόγησε τους κωδικούς της προσπαθώντας να εισέλθει. Μέσα σε λίγα λεπτά οι απατεώνες είχαν κάνει από το λογαριασμό της δύο μεταφορές χρημάτων άνω των 1.500 ευρώ προς μια άγνωστη εταιρία!

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του προορισμού των χρημάτων για να βρουν τους απατεώνες.

Με ανάλογο τρόπο είχε παγιδευτεί και μια γυναίκα στη Ρόδο

Σχετικά