Οι Θεσπιές τίμησαν τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Έναν χρόνο μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού  Εμμανουήλ, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο στις Θεσπιές,που διακόνησε για 26 ολόκληρα χρόνια.  

Την Κυριακή 6 Μαρτίου, με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας,τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσπιών,  το ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου  Πολυανής και Κιλκισίου κυρού  Εμμανουήλ.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών,Λεβαδείας και Αυλίδος κ.Γεώργιος,με τη συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Στην  ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη χαρισματική προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου, επισημαίνοντας τη σπουδαία  των εικοσιέξι ετών προσφορά του στην ενορία των Θεσπιών

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης,οι αντιδήμαρχοι,Μαλέσης Κωνσταντίνος,Γιώργος Σιαμανδούρας και ο πρόεδρος της Τ.Κ.Θεσπιών κ.Δρίτσας.

1η Σεπτεμβρίου 1983 ο μακαριστός Μητροπολίτης Εμμανουήλ,διορίστηκε  ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη  Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και τοποθετήθηκε καθηγητής στο γυμνάσιο στις Θεσπιές.

Το 1986 προήχθη στη θέση του διευθυντού του γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε διευθυντής του γενικού λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε μέχρι την εκλογή του σε μητροπολίτη.

Διακόνησε πλησίον του νυν αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυκας, κατηχητής επί εικοσιπενταετία και για ένα έτος πλησίον του μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου, με τον οποίο και είχε άριστη συνεργασία. Υπηρέτησε τον λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό, κατηχητικό και εκπαιδευτικό χώρο επί τριάντα συναπτά έτη.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Εκοιμήθη σε ηλικία 68 ετών, την 1η Μαρτίου 2021, έπειτα από ανακοπή καρδιάς σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν.

Σχετικά