Άλλο Αρναούτογλου & άλλο Μαρουσάκης: «Η πρόγνωση του καιρού δεν είναι τζόγος!»

Εντελώς διαφορετική από αυτή του Σάκη Αρναούτογλου είναι η αντιμετώπιση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στους πολίτες που «γκρινιάζουν» γιατί οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους αναφορικά με τις πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο. Ενώ ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σ. Αρναούτογλου ζήτησε συγνώμη, ο συνάδελφός του από το Open Κλ. Μαρουσάκης, επιχειρεί να δικαιολογήσει το λάθος , γράφοντας χαρακτηριστικά: «Μην “φωνάζετε” εσείς που δεν είδατε στρωμένο χιόνι έξω από την πόρτα σας κι ενώ οι προειδοποιήσεις κάνανε λόγο για έντονες και πυκνές χιονοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού δεν είναι τζόγος κι αν κερδίσω κέρδισα», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.

Και προσθέτει: «….Βασιζόμαστε πάνω σε μοντέλα που προσπαθούν να φωτίσουν το χάος και συνάμα έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Οι προειδοποιήσεις βγήκαν πολύ σωστά γιατί προς τα εκεί μας οδήγησαν τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας. Τώρα αν χιόνισε στο διπλανο γεωγραφικό διαμέρισμα κι όχι στην περιοχή μας τέτοιες αποκλίσεις είναι λογικό να υπάρχουν. Περιοχές της Εύβοιας βάλανε και πάνω από μισό μέτρο χιόνι και λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα αν ερχόταν αυτό θα ζούσαμε μια νέα “ελπίδα” και ας με θεώρησαν κάποιοι υπερβολικό όταν μια βδομάδα πριν την εξέλιξη, προειδοποίησα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα δείτε και πάλι προειδοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα για το νέο κύμα ψύχους που φαίνεται προς το Σαββατοκύριακο. Αυτός είναι ο καιρός και η δική μας η δουλειά είναι να προειδοποιούμε.

Στην Αμερική σε ακραία φαινόμενα εκκενώνονται ολόκληρες πολιτείες και μερικές φορές το φαινόμενο δεν ακουμπάει καν. Θεωρείτε ότι κινούνται λάθος? Το αντίθετο θα έλεγα…

Καλημέρα σε όλες και σε όλους και μην γκρινιάζετε εσείς που γκρινιάζετε…Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Πριν λίγο καιρό το ζήσαμε καλά πιστεύω αυτό και θα πρέπει τα παθήματα να γίνονται μαθήματα!», καταλήγει ο μετεωρολόγος του Open.

Σχετικά