Αντιπολεμική συγκέντρωση στη Λιβαδειά-Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!                               ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!                       ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ! 

Η ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν,                την Παρασκευή 01/04/2022 και ώρα 19.30                                                                   στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ κι επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ

 Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε πριν ένα μήνα με την απαράδεκτη κι απολύτως καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας, αλλά χρόνια πριν, με χιλιάδες θύματα. Περιελάμβανε τα ΝΑΤΟικά σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας -που συνεχίζονται και εντείνονται ολοένα και περισσότερο-, το πραξικόπημα και την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας το 2014 με τη στήριξη φασιστικών παραστρατιωτικών ομάδων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Αυτά τα γεγονότα αποτέλεσαν και το εύφλεκτο υλικό του πολέμου. Ο πόλεμος αυτός δεν αφορά ούτε την ελευθερία του ουκρανικού λαού, όπως υποστηρίζουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, ούτε την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, το δικαίωμα της «αυτοδιάθεσης» όπως προβάλλει η Ρωσία. Αφορά τη σύγκρουση για τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, ανταγωνισμούς που δεν μπορούν να επιλυθούν πλέον με διπλωματικά-πολιτικά μέσα κι εύθραυστους συμβιβασμούς. Η κάθε ιμπεριαλιστική πλευρά διεκδικεί τις αγορές για τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, ενισχύει τη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας, όχι μόνο με την αποστολή πολεμικού υλικού, αλλά και με τον ρόλο των νέων στρατιωτικών βάσεων που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο. Βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχες  επεμβάσεις, όπως το 1999 στην Γιουγκοσλαβία, 2001 Αφγανιστάν, 2003 Ιράκ, 2011 Λιβύη, 2018 Συρία. Από την βάση της Σούδας στην Κρήτη ανεφοδιάζονται τα αεροπλανοφόρα, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φεύγουν για την Ανατολική Ευρώπη τα αμερικανικά στρατεύματα, από το Στεφανοβίκειο απογειώνονται τα ελικόπτερα. Σε περίπτωση κλιμάκωσης με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεσμεύεται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, που ήδη ετοιμάζονται. Όταν όμως η Ελλάδα επιλέγει να γίνει θύτης άλλων λαών, πολύ εύκολα και ο λαός μας μπορεί να γίνει το θύμα. 

Καμία εμπλοκή της χώρας για να μην πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου τους!                         Εκτός από την άμεση συμμετοχή (αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων) και τις επιπτώσεις της (στόχος για αντίποινα), ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες και νέο κύκλο αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης κι ενέργεια (ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).

Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών και αυτό σημαίνει ότι δυναμώνουμε την πάλη για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να μη χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Για να μη συμμετέχουν ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με κανέναν τρόπο ή πρόσχημα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά στον ουκρανικό λαό, αυτή είναι η μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των άλλων λαών.

• Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 

• Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. 

• Καμιά συμμετοχή στο νέο έγκλημα. 

• Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. 

• Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. 

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- 30/03/2022

Σχετικά