Ο Δήμήτρης Καραμάνης στρέφεται κατά κυβέρνησης, ΕΤΑΔ και Ταγκαλέγκα για το Νερόμυλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 14ης Μαρτίου ο Συνδυασμός μας πρότεινε στην Δημοτική Αρχή να γίνει μια ύστατη προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΤ.Α.Δ., προκειμένου ο Δήμος Λεβαδέων να παραμείνει στους πολιτιστικούς χώρους του ακινήτου του Νερόμυλου, με μια καλύτερη συμφωνία και αυτοί οι χώροι να μην περάσουν σε ιδιώτη. Η πρόταση έγινε δεκτή από την Δημοτική Αρχή. Στην συνάντησή μας με το Δ.Σ. της ΕΤ.Α.Δ. συμφωνήθηκε σε προφορικό επίπεδο να παραχωρηθούν από την ΕΤ.Α.Δ. στον Δήμο μας οι χώροι του Συνεδριακού Κέντρου και ο Ισόγειος Εκθεσιακός Χώρος με ενοίκιο 500 ευρώ μηνιαίως και με την προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης του ενοικίου εως και το μισό (250 ευρώ) αν ο Δήμος προβεί σε επένδυση ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Απριλίου ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο κ. Ταγκαλέγκα ότι, μετά την τελευταία διαπραγμάτευση με την ΕΤ.Α.Δ. έλαβαν χώρα τα εξής:

– Η ΕΤ.Α.Δ. επανέρχεται με πρόταση ενοικίασης του Συνεδρικού Κέντρου και του Εκθεσιακού Χώρου του Νερόμυλου με τιμή ενοικίου 500 ευρώ. Στην πρόταση δεν περιλαμβάνεται ο όρος της επαναδιαπραγμάτευσης του ενοικίου μετά από επένδυση ενεργειακής αναβάθμισης.

– Με τον Ν. 4915/22 η αρμοδιότητα λήψης απόφασης για ενοικίαση ακινήτων δημοσίου μεταβιβάζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή.

Η παράταξη «Αλλάζουμε Σελίδα» διαμαρτύρεται έντονα:

– Για γεγονός ότι αθετήθηκε από την ΕΤ.Α.Δ. η συμφωνία επαναδιαπραγμάτευσης του ενοικίου μετά από επένΔυση του Δήμου Λεβαδέων στο κτήριο.

– Για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Ταγκαλέγκας δεν άσκησε κριτική και δεν διαμαρτυρήθηκε προς την ΕΤ.Α.Δ. για το ζήτημα αυτό.

– Για την βαθύτατα αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνησης να μεταθέσει, εν μέσω θητείας, αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, του κυριότατου οργάνου διοίκησης του Δήμου, στην Οικονομική Επιτροπή, απόφαση που υποτιμά και υποβαθμίζει συνολικά τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ η παραπάνω Νομοθετική Ρύθμιση κρίθηκε Αντισυνταγματική από το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ και στο πλαίσιο αυτό η παράταξή «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ» δηλώνει ότι θα απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία της Οικονομικής Επιτροπής σχετιζόμενη με τα παραπάνω θέματα και καλεί τον Δήμαρχο κ. Ταγκαλέγκα να φέρει το θέμα στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο., προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Δ.Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ»

Σχετικά