Ζελένσκι: «Μια από τις πιο δύσκολες μάχες μας περιμένει»

Το μέγεθος και η ταχύτητα αποστολής αμερικανικής βοήθειας θα καθορίσει το αν θα αντέξουν, σημειώνει ο Ουκρανός πρόεδρος – Δηλώνει πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αλλά «θα θέλαμε περισσότερα, το λέω ευθέως»
Την Ουκρανία περιμένει μια από τις πιο δύσκολες μάχες, το αν θα σταθούμε όρθιοι ή όχι σ’ αυτήν εξαρτάται από τη βοήθεια που θα λάβουμε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μάχες. Δεν θα είναι η μόνη. Θεωρούμε, ότι αυτή θα είναι ένα νέο κύμα αυτού του πολέμου. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αριθμός των όπλων, νομίζω ότι θα είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είναι τώρα. Παρατηρούμε συγκέντρωση όπλων ανατολικά και νότια του κράτους μας. Αντιλαμβανόμαστε ποιες διαδρομές θα ακολουθήσει ο εχθρός, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να κάνει. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι από την ταχύτητα με την οποία θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ πρωτίστως, από το πώς θα μας παραδώσουν τα όπλα, θα εξαρτηθεί αν θα αντέξουμε ή όχι. Γι’ αυτόν τον λόγο η βεβαιότητα που έχουμε για τους ανθρώπους μας και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εκατό τοις εκατό, αλλά η βεβαιότητα ότι θα λάβουμε αυτά που χρειαζόμαστε, αυτή την βεβαιότητα δεν την έχω, δυστυχώς» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο ουκρανός πρόεδρος προσέθεσε ότι η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη.

«Οι ίδιες (οι Ηνωμένες Πολιτείες) βοηθούν. Το λέω ευθέως, θα θέλαμε περισσότερα. Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να μιλάω έτσι, δεν είχα άλλη διέξοδο και δεν έχω μέχρι στιγμής. Όμως το ότι οι ΗΠΑ βοηθούν και μάλιστα σθεναρά αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform, με βάση τις πληροφορίες του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο εχθρός προσπαθεί να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Σχετικά