Έρχονται λασποβροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Πώς θα πάμε μέχρι το Πάσχα

Η πρόβλεψη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα 2022. Αν και σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ήπιος με αρκετή ζέστη, από αύριο, αναμένονται βροχές, μεταφορά αφρικανικής σκόνης και πτώση της θερμοκρασίας. Από Μεγάλη Τετάρτη η άνοιξη επιστρέφει και πάλι με τον καιρό να είναι ήπιος έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από το βράδυ του Σαββάτου καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό νότια της Ιταλίας και βόρεια της Αφρικής θα φέρει βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και θα σηκώσει αφρικανική σκόνη η οποία θα επηρεάσει τη νότια, την κεντρική και την ανατολική επικράτεια. Μάλιστα, το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα προκαλέσει «έως και περιορισμό της οριζόντιας ορατότητας» το Σαββατοκύριακο

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων 24ωρων θα είναι η «βουτιά» της θερμοκρασίας καθώς «Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα ενδέχεται να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια».

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «από αύριο Σάββατο μας τα χαλάει ο καιρός από το απόγευμα, έρχονται λασποβροχές αλλά πιο βαρύς θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ θα έχουμε και χιόνια στα ψηλά βουνά στην ηπειρωτική χώρα».

«Από Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θα είναι βελτιωμένος χωρίς κάτι αξιόλογο, ανεβαίνει ο υδράργυρος ενώ και τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε ήπιες συνθήκες με μια πιθανότητα βροχών στα βόρεια τμήματα» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σχετικά