Σεισμοί στη Θήβα: Οργή Τσελέντη -Τι συμβαίνει-ποιοι ευθύνονται για την καταστροφική προγνωσιολογία

ΘΗΒΑ – ΣΕΙΣΜΟΙ – ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ -ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ – ΞΥΛΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ- ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ – ΛΟΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ – Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΙΣΠΙΡΙΜΠΟΥ (ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ;) ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νομίζω ότι αυτή η καταστροφική προγνωσιολογία κάποιων, κάπου πρέπει να σταματήσει, και να μπούν και κάποια όρια στα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Έχουν βρει έναν συνταξιούχο σεισμολόγο(?) που -σκόπιμα(?)- ρίχνει λάδι στη φωτιά, και συντηρεί μία κατάσταση αδιαφορώντας για την ψυχολογία του κόσμου μόνο και μόνο για να εισπράξουν”κλίκ” ή θεατές τα μέσα, και για προσωπική προβολή ή αντεκδίκηση σε κάποιους συναδέλφους του.

Έλεος πιά. Έχει κατακλυστεί το inbox μου από τρομοκρατημένους πολίτες που ζητούν να μάθουν σχετικά με την πρόγνωση των πάνω από 6 για τη Θήβα. Και κουράστηκα να απαντάω ειλικρινά. Παράλληλα απασχολεί τους πραγματικά σοβαρούς επιστήμονες από την εργασία τους, βάζοντάς τους να κάνουν διαψεύσεις και δηλώσεις και άντε πάλι από την αρχή. Δουλειά δεν είχανε δουλειά βρήκανε. Και οι καναλάρχες τρίβουν τα χέρια τους μιλώντας για «πόλεμο σεισμολόγων» και έρχεται «6άρι» και τρίχες κατσαρές…..Χρησιμοποιώντας έναν τίτλο που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του και τώρα δεν ισχύει γιατί συνταξιοδοτήθηκε –και που ακούγεται όντως βαρύγδουπος- και επικαλούμενος την ιδιότητά του ως μέλος μιας διεθνούς επιτροπής που επίσης πλέον δεν υφίσταται, μας λέει ότι θα έχει ήλιο μάλλον, αλλά ίσως να βρέξει όμως είναι πολύ πιθανό να χιονίσει. Και αυτό σε κάθε σεισμό ΜΟΝΙΜΑ. Ε τι στο καλό κάποτε θα πέσει μέσα. Μέχρι τότε θα έχουν πέσει όμως από τις ταράτσες ο κόσμος.Η πρόβλεψη ενός σεισμού είναι ΠΟΛΥ σοβαρό θέμα ώστε να γίνονται παιχνίδια, με σεισμολογικά «μπαρμπούτια και ζάρια» και η φύση δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί πλήρως ώστε να μιλάμε με βεβαιότητες αλλά ΜΟΝΟ με πιθανότητες.Όταν όμως σκόπιμα αποκρύπτεις τις πιθανότητες αναφέροντας μόνο το πιθανό αποτέλεσμα, μόνο ως κακοήθεια μπορεί να μεταφραστεί. Είναι διαφορετικό το 95% Ήλιος, 4% Βροχή και 1% χιόνι, από το ΙΣΩΣ χιονίσει. Κι αν κάποια στιγμή σου κάτσει και χιονίσει τότε θα βγεις θριαμβευτικά και θα πεις «το είπα».

‘Ετσι γινόμαστε όλοι σεισμολόγοι, και μετεωρολόγοι, και γιατροί και ότι θέλεις….. «α το είπαμε όλα κι όλα».Θα ρισκάρω λοιπόν κι εγώ μία πρόβλεψη για να καταλάβετε, σύμφωνα με την λογική του, να δούμε αν θα βγω αληθινός…. Στον επόμενο αγώνα Ολυμπιακός Παναθηναϊκός θα κερδίσει ο Ολυμπιακός ή θα έρθουν ισόπαλοι αλλά υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Αυτό κάνει. Πηγαίνετε να το παίξετε στο ΠΡΟΠΟ τώρα..Και αν είναι για τον εαυτό μας μικρό το κακό. Όταν όμως η Πυθιακή σου πρόβλεψη βάζει τον κόσμο στα κάγκελα τότε είναι ΗΘΙΚΟ το θέμα , και ίσως και ποινικό.Αν θέλετε την συμβουλή μου. Όπου ακούτε καταστροφολογία και πιθανότητες 99% πίσω της κρύβονται «κλίκ». Ακούτε ΜΟΝΟ τους σοβαρούς επιστήμονες. Και θυμηθείτε. Η φύση είναι πιθανότητες. Κάποιοι λιώνουν παντελόνια στην καρέκλα και ξενυχτάνε για να «διαβάσουν» την πολλές φορές απρόβλεπτη φύση. Ίσως κάποια στιγμή να τους ξεγελάσει είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτό. Δεν θα τους σταυρώσουμε. Μεταφράζουν αυτό που βλέπουν αυτό που τους δείχνει. Και καλό θα είναι να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους παρά να αναλώνουμε το χρόνο τους σε διαψεύσεις επειδή κάποιος την είδε προφήτης.Άλλο η σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση ενός φαινομένου, και άλλο η εκμετάλλευσή του για προσωπικούς λόγους ή «κλίκ». Αυτά….

Σχετικά