Ο Ιατρικός Συλλογος για την επίσκεψη Γκάγκα στο Νοσοκομείο Θήβας-“Με μπαλώματα δεν λύνονται τα προβλήματα”

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΓΚΑΓΚΑ ΣΤΟ Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ

Προ ολίγων ημερών, και στα πλαίσια παρουσίας της στο Οικονομικό Forum Δελφών, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Θηβών, καθώς και τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Άμφισσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός  Υγείας κα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κο Σερέτη.

Βεβαίως η επίσκεψη αυτή κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική ήταν για την προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Θηβών και Λιβαδειάς.

Εάν μάλιστα αναλογισθεί κανείς τις δηλώσεις, υπό μορφή διαταγών της κας Αν. Υπουργού, ότι στο εγγύς μέλλον  τα νοσοκομεία  θα εφημερεύουν εναλλάξ ανά δεκαπενθήμερο μέσα στο μήνα, αποκαλύπτονται τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος της εναλλάξ εφημερίας εφαρμόστηκε προς τριετίας και απέτυχε παταγωδώς. Με όλα αυτά γίνεται κατανοητό, ότι η παρουσία όλων μας κατά τις επισκέψεις αυτού του είδους δεν έχουν κανένα νόημα παρά μόνον διακοσμητικό ρόλο.

Διότι, πώς αλλιώς να εκλάβουμε τις σκέψεις και αποφάσεις του Υπουργείου, διά στόματος της κας Αν. Υπουργού, όταν ενώ δηλώνεται και προκύπτει ξεκάθαρα ότι η παρούσα στελέχωση των νοσοκομείων δεν επιτρέπει τέτοιου είδους «ακροβατικές εφημερίες» και ότι υγειονομικοί και ασθενείς θα κινδυνεύσουν.

Οι αρχές του Υπουργείου και της 5ης ΥΠΕ επιμένουν στα προαποφασισθέντα και αποδεικνύεται η προφανώς αρνητική αντιμετώπιση της κας Αν. Υπουργού στην πάγια προσπάθειά μας για δημιουργία αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Θηβών.

Βεβαίως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  μας έχει συνηθίσει σε αυτού του είδους την αντιμετώπιση, γενικώς ως πόλη και θεσμούς, με κορυφαίο παράδειγμα την αναμονή αυτού του πολυθρύλητου «ραντεβού» στο Υπουργείο Υγείας , το οποίο υποτίθεται θα προγραμματιζόταν από το Δήμαρχο Θηβαίων, όπως προ ολίγων ημερών στη συνάντηση των φορέων της πόλης στο Συνεδριακό ειπώθηκε.

Στην ίδια συνάντηση επίσης είχε αποφασισθεί η συζήτηση του θέματος του Νοσοκομείου (για μία ακόμη φορά!!!) στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλην όμως, ίσως ελέω σεισμών, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

Πλέον, είναι ορατή και απτή η μετά από μία δεκαετία, ολοκλήρωση της προσπάθειας των μνημονιακών κυβερνήσεων να επιφέρουν ένα καθοριστικό πλήγμα στην Υγεία με τη συρρίκνωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θηβών.

Διότι είναι προφανώς «επιλέξιμη» η μεθόδευση των αριθμών και των στατιστικών παρά η στήριξη του συστήματος Υγείας, καίτοι η παρούσα ακόμη πανδημία έδειξε την ανάγκη ενδυνάμωσής  του αλλά και τις αδυναμίες του.

Οι καιροί απαιτούν χειρισμούς με προγραμματικό ορίζοντα δεκαετιών και όχι επί γονάτου προχειρότητες και μπαλώματα.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά