Πάσχα στη Λιβαδειά: Δε συγκρίνεται με τίποτα! Δείτε φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ρουμελιώτικου Πάσχα στην Λιβαδειά.

Μια σειρά από δράσεις φιλοξενήθηκαν στην πόλη και στις κοινότητες.Την Μεγάλη Εβδομάδα μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πασχαλινά στολίδια, να ακούσουν υπέροχες ιστορίες και να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες τεχνικές.

Δύο Πασχαλινά bazaar πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς από το οικοτροφείο ΕΠΑΨΥ και από τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.

Την Κυριακή του Πάσχα στις πηγές της Κρύας πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό Ρουμελιώτικο γλέντι, με το σούβλισμα των αρνιών και το κέρασμα σε όλους τους επισκέπτες, υπό τους ήχους του Γιώργου Μάγκα και της ζωντανής του ορχήστρας.

Στην Κεντρική Πλατεία την ίδια ημέρα το συγκρότημα των Σπύρου Πανουργιά και Αντώνη Κεραμίδα πρόσφερε μελωδίες από την έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Την Δευτέρα του Πάσχα βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες για τις πασχαλινές ζωγραφιές που δώρισαν στον Δήμο, με στόχο να κοσμήσουν τις ευχετήριες κάρτες.Και το βράδυ η Γωγώ Τσαμπά με τον Γιώργο Βέλλιο και την ορχήστρα τους πραγματοποίησαν συναυλία παραδοσιακής μουσικής στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς.

Η Κοινότητα Αγίου Γεωργίου εόρτασε τον πολιούχο Άγιο με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων και με μουσική εκδήλωση από το σχήμα του Τάκη Κατσούλη, με λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα. Δεν έλειψε φυσικά ο αγώνας δρόμου από την διασταύρωση του χωριού έως την κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ένα έθιμο χρόνων για την Κοινότητα.Μία σειρά από δράσεις πραγματοποίησε και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων, με την διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και προσφορά δώρων στα παιδιά τους.

Επίσκεψη ολοκληρώθηκε στα ιδρύματα της πόλης, προσφέροντας είδη διατροφής. Η Δομή Παροχής Συσσιτίου παρείχε στους δικαιούχους της 3 γεύματα για τις ημέρες των εορτών και τους πρόσφερε δώρα (Λαμπάδες, τσουρέκια, κουλούρια, αυγά και γλυκά), χορηγία των επιχειρήσεων της πόλης μας.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με βάση το πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες. Σήμερα Τρίτη 26/4/2022 θα προβληθεί ταινία για παιδιά στον Πεζόδρομο Ορφέως (Παλιά ΚΤΕΛ).

Την Τετάρτη 27/4/2022 θα δοθεί στην ίδια τοποθεσία παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Πάνο Καπετανίδη και την Παρασκευή 29/4/2022 στο Δημοτικό Κατάστημα Χαιρώνειας θα διεξαχθεί εκδήλωση για την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών και μαθητριών της Χαιρώνειας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατά τα έτη 2020 -2021, με τα βραβεία «Μάκη Χολίδη».Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η πόλη φωτογραφήθηκε τις ημέρες του Πάσχα, στο πλαίσιο πολιτιστικού αφιερώματος του Μουσείου Μπενάκη, σε συνεργασία με τον οίκο ΄΄Christian Dior΄΄.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στην αρχοντοπούλα της Ρούμελης για να εορτάσει το Ορθόδοξο Πάσχα, έπειτα από δύο χρόνια σκληρών υγειονομικών απαγορεύσεων.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος με την ποιότητα των εκδηλώσεων και κυρίως με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εορταστικές δράσεις, που κατέδειξε και την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, προσθέτοντας στην εξωστρέφεια της πόλης. Η Λιβαδειά ως ένας κοντινός οικονομικός προορισμός με πλούσιο φυσικό κάλλος και ιστορία ξανά κερδίζει την χαμένη της αίγλη, με την ανάδειξη των μακραίωνων παραδόσεων και των φυσικών ομορφιών της.

Σχετικά