Καρδίτσα: Απίστευτη καραμπόλα ποδηλάτων έκρινε το 3ο ΕΤΑΠ (βίντεο)

Ένα συναρπαστικό τελευταίο σπριντ έξω από το Δημοτικό στάδιο της Καρδίτσας έκρινε τον νικητή του τρίτου ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Μεγάλος νικητής του 3ου ετάπ του ποδηλατικού γύρου Ελλάδας ήταν ο Βέλγος Λένερτ Τόιχελς της Tarteletto Isorex, που τερμάτισε μπροστά από τον Εντοάρντο Τζαρντίνι της Drone Hopper-Androni Giocattoli και τον Περικλή Ηλία της εθνικής Ελλάδας, ο οποίος ξεσήκωσε τους εκατοντάδες κατοίκους της πόλης Καρδίτσας που κατέκλυσαν τα σημεία εκατέρωθεν των τελευταίων μέτρων του ετάπ των 171,6 χιλιομέτρων

Ο αγώνας παντως σημαδεύτηκε από την φοβερή καραμπόλα πάνω από 10 αναβατών, όταν τα ποδήλατα των προπορευόμενων γλίστρησαν λίγο πριν τον τερματισμό. 

received 3241027929551899
received 1350459295435478

Ο νικητής του αγώνα τόνισε:

«Δεν περίμενα ότι θα κερδίσω γιατί δεν ήμουν ο πιο γρήγορος του γκρουπ των 17, αλλά με είχαν ειδοποιήσει από την ομάδα μου ότι η τελευταία στροφή ήταν απότομη και επικίνδυνη.

Όταν τους είδα όλους να μπαίνουν με 60 χλμ/ώρα, κατάλαβα ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Έτσι ήμουν ο πρώτος που ξεκόλλησε και ο πρώτος που δεν έπεσε. Ήταν ένας τεχνικός τερματισμός.

Σχεδίαζα να πετύχω κάτι καλό στο πέμπτο ετάπ, αλλά ήρθε στο τρίτο. Θα είναι σημαντικό να μείνω δυνατός στη μεγάλη ανάβαση στην Κατάρα.

Η τρίτη θέση του Περικλή Ηλία ήταν η πρώτη επιτυχία για τα γαλανόλευκα χρώματα στην επιστροφή του Γύρου Ελλάδας ύστερα από δέκα χρόνια. Εμφανώς ικανοποιημένο η Ηλίας δήλωσε:

«Στα τελευταία 50 χιλιόμετρα μείναμε ένα μικρό γκρουπ και πηγαίναμε πάρα πολύ δυνατά.

Μπήκα από τους τελευταίους στα 300 μέτρα στη στροφή και είχα μια διαίσθηση ότι θα γινόταν μία πτώση. Όντως πέσανε, πέρασα ανάμεσά τους και τερμάτισα 3ος.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα και ατομικό και ως ομάδα και δείχνει ότι σε ένα Γύρο τόσο υψηλού επιπέδου μπορούμε να φέρουμε διάκριση».

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο Σάββατο (30/4) με το 4ο ετάπ από την Καρδίτσα στη Λάρισα.

Πηγή:karditsapress.gr

Σχετικά