Fuel Pass 2: Πόσο θα πέσει η τιμή των καυσίμων με το επίδομα βενζίνης, αναλυτικά παραδείγματα

Στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 . Το νέο επίδομα βενζίνης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα ρίξει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ για τον καταναλωτή.

Όπως ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το νέο Fuel Pass 2, για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα δοθεί στο τέλος Ιουλίου όταν και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα.

Το επίδομα βενζίνης θα είναι αυξημένο και θα αφορά περισσότερους. Παράλληλα επεκτείνεται η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, της τιμής πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που καταναλώνεται στην εσωτερική αγορά. Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας τον ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο.

Πόσο όμως θα ρίξουν οι νέες επιδοτήσεις την τιμή των καυσίμων στην τελική χρήση; Σύμφωνα με τα παραδείγματα του υπουργείου Οικονομικών και με τιμές της 16ης Ιουλίου:

  • Με 2,40 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή (π.χ. Αττική), ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,96 ευρώ.
  • Mε 2,06 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή (π.χ. Αττική), ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,62 ευρώ.
  • Με 2,55 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή (π.χ. Δωδεκάνησα), ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,99 ευρώ.
  • Με 2,22 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε νησιωτική περιοχή (π.χ. Κυκλάδες), ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,66 ευρώ.

Σχετικά