Μπουκάλα οξυγόνου με δωρεά ιδιωτών στο Σαράντη

Με μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, δύο συμπολίτες μας που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, έκαναν δωρεά μια μπουκάλα οξυγόνου στην παραλία Σαράντη.


Έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, είναι μια κίνηση με μεγάλη ουσιαστική και συμβολική αξία.


Οι δύο συμπολίτες μας ευαισθητοποιήθηκαν μετά το περσινό περιστατικό με την ηλικιωμένη κυρία που έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία, τις αγωνιώδεις προσπάθειες παρευρισκόμενων στο σημείο, δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο σε όλη τη Βοιωτία και μεταφέραμε, καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση, τη γυναίκα με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της Θήβας. Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια, αλλά τελικά η κυρία έχασε τη μάχη με τη ζωή.


Μετά το περιστατικό με ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους και στη συνέχεια έθεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας.

Η θετική στάση ήταν αυτονόητη και μετά τις συνεννοήσεις που κάναμε με τον δήμαρχο κ. Αναστασίου και τον πρόεδρο της κοινότητας Χωστίων κ. Δέδε, η μπουκάλα οξυγόνου παραδόθηκε από τους δωρητές.
Βρίσκεται στο κατάστημα «Έκφραση» και είναι στη διάθεση των πολιτών για να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο έκτακτο περιστατικό.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος έχει εφοδιάσει τις παραλίες με απινιδωτές, ενώ η πρόταση που υποβάλαμε επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά το περσινό περιστατικό στο Σαράντη, όπως και στη συνέχεια, για να τοποθετηθούν διασώστες στις πιο πολυσύχναστες παραλίες του δήμου την καλοκαιρινή περίοδο, παραμένει.


Στους δωρητές αξίζει ο σεβασμός και τα συγχαρητήρια όλων μας για τη συγκινητική, διακριτική και ουσιαστική τους χειρονομία.
Τους ευχόμαστε υγεία και η ανιδιοτελής τους πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας!
Καλό καλοκαίρι με υγεία!

Θωμάς Κιούσης
Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θηβαίων

Σχετικά