Μία έκθεση ζωγραφικής με έργα παιδιών εγκαινιάστηκε στην Αλίαρτο(φωτο)

Στις 8 Ιουλίου εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής του εργαστηρίου “Χρώμα”, με τίτλο “Φως Ελληνικό”, του οποίου υπεύθυνη είναι η ζωγράφος Δήμητρα Πούλου.

Με πολλή ενθουσιασμό και χαρά υποδεχτήκαμε τα έργα των παιδιών της Αλιάρτου, τα οποία χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερο, φαίνεται να οικειοποιούνται το χρώμα, το σχέδιο, τις φόρμες, ενώ η δύναμη της δημιουργίας γεμίζει τις καρδιές τους. 

Από τα πολύ μικρά, ηλικίας πέντε ετών ως τους εφήβους των δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών, η επαφή με την τέχνη αποτελεί μία ακόμη κινητήρια ώθηση απαραίτητη για την ζωή τους, καθώς τα βοηθάει να αφοσιώνονται σ’ αυτό που κάνουν με υπομονή και να πετυχαίνουν τον στόχο τους. 

Διεγείρει την παρατηρητικοτητα τους, την κρίση τους, τα βοηθάει να εκφράσουν ο,τι αισθάνονται, ενώ τα μαθαίνει να αντιμετωπίζουν την φύση, τον άνθρωπο και την ζωή με σεβασμό, ευαισθησία και αγάπη. 

Η συγκίνηση που αισθανόμαστε βλέποντας την πολυεπίπεδη εξέλιξή τους μας κάνει υπερήφανους. 

Η παρουσία των ανθρώπων της Αλιάρτου και η στήριξή τους στην προσπάθεια την παιδιών, μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε με όλη μας την ψυχή. 

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Αλιάρτου 

Θεσπιέων, από τις 8 – 10 Ιουλίου και θα είναι ανοικτή από τις 6 – 9 το απόγευμα.

Σχετικά