Χαλκιδική: Ο 30χρονος Ιβάν σώθηκε γιατί κρατήθηκε επί 18 ώρες από μία μπάλα

Μια μπάλα που βρήκε εντελώς τυχαία μπροστά του ενώ έπλεε στη μανιασμένη θάλασσα ανοιχτά του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική, έσωσε τη ζωή του 30χρονου Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία που βούτηξε με την παρέα του στην παραλία Μύτη, ωστόσο τα εξαιρετικά ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή τούς τράβηξαν μέσα. Ως αποτέλεσμα ο 30χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται στο πέλαγος, με κατεύθυνση νοτιοδυτική προς τις παραλίες της Λάρισας και του Πηλίου, ενώ ο 28χρονος φίλος του αγνοείται ακόμη. Πιο τυχερό έμελλε να είναι το τρίτο μέλος της παρέας, ο 25χρονος που διεσώθη λίγα λεπτά αφότου παρασύρθηκε από το κύμα.

Πάνω σε αυτήν τη δερμάτινη μπάλα στηρίχθηκε για περίπου 18 ώρες ο Ιβάν ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Για την παρέα των τριών νεαρών ανδρών από τη γειτονική χώρα όλα ξεκίνησαν όταν επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή και τον εορτασμό των γενεθλίων του ενός. Επέλεξαν χθες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μεταβούν στην αμμόγλωσα της Ποτίδαιας, τη διάσημη -αλλά και επικίνδυνη- Μύτη. 

Όταν ο 28χρονος και ο 25χρονος βούτηξαν στο νερό, ο Ιβάν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά. Βλέποντας ότι οι φίλοι του κινδυνεύουν, ο 30χρονος πήρε την απόφαση να μπει στο νερό για να τους βοηθήσει. Όμως τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα -που αποτρέπουν μέχρι και τους ντόπιους να κολυμπήσουν εκεί- τον παρέσυραν και αυτόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια δυσχερή θέση με τους υπολοίπους.

Έτσι βρέθηκε επί 18 ώρες να περιπλανιέται ανήμπορος στο νερό, να παλεύει με τα κύματα, να παλεύει για τη ζωή του.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά