Ενημερωτική εκδήλωση για αγροτικά θέματα στο Επιμελητήριο Βοιωτίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 & του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας» που διοργανώθηκε στη Λιβαδειά την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δρ. Κωνσταντινό Μπαγινέτα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις», με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Ο κ. Μπαγινέτας παρουσίασε τα καινούργια δεδομένα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027 και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ): Ελλάδα 2.0.

Χαρακτηριστικά τόνισε την επιτακτική ανάγκη για πληροφόρηση του αγροτικού και επιχειρηματικού κοινού για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία των εν λόγω Ταμείων, ενώ παράλληλα ενημέρωσε αρμοδίως και για τις δράσεις που ετοιμάζονται, τόσο μέσα από το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023- 2027, όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ειδικότερα, αναφέρθηκε:

α) στις πέντε δράσεις του ΤΑΑ που αφορούν το γεωργικό μετασχηματισμό, με προϋπολογισμό ύψους 520 εκ. ευρώ: μεταποίηση, πράσινος αγροτουρισμός, εκσυγχρονισμός – καθετοποίηση, γενετική βελτίωση ζώων και αναδιάρθρωση καλλιεργειών

β) και στις παρεμβάσεις του Εθνικού στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2023- 2027,

δηλώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κατέθεσε Στρατηγικό Σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να υπάρξει τελική έγκριση στο τέλος του έτους.

Τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παριστάμενους και δήλωσε τη διαθεσιμότητά του για οποιαδήποτε ενημέρωση -πληροφορία, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική  αξιοποίηση όλων των εργαλείων που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης τόνισε ότι «το Επιμελητήριο Βοιωτίας διαχρονικά φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών του. Ευχαριστούμε την Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» και προσωπικά τον κ. Αγγελόπουλο για την πρωτοβουλία τους, όπως και τον κ. Μπαγινέτα για την ανάλυση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027 και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ): Ελλάδα 2.0.».

Ο Αντιπρόεδρος της «Σύνθεσις» κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Αγνιάδη για τη συνεργασία και τον κ. Μπαγινέτα για την άκρως κατατοπιστική και εύληπτη παρουσίαση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τόνισε την αξία του αγροτικού κλάδου για την Βοιωτία και τη σημασία να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα όλοι οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι φορείς του Νομού για τα μέσα που είναι διαθέσιμα τα επόμενα χρόνια με σκοπό την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και:

Η κα Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, ο κ. Γεώργιος Δελμούζος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, ο κ. Γεώργιος Ντασιώτης Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, ο κ. Αλέξανδρος Μητάς Αναπληρωτής Δήμαρχος Λεβαδέων, ο κ. Δημήτρης Καραμάνης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Λεβαδέων «Αλλάζουμε Σελίδα», ο κ. Δημήτρης Γέρος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, ο κ. Γιώργος Ζιώγας Γενικός Γραμματέας Δήμου Λεβαδέων, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Στάικος και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητήριου Βοιωτίας κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο κ. Νίκος Λύγγος, Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας Νομού Βοιωτίας και ο κ. Λευτέρης Κτιστάκης, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Βοιωτίας.

Σχετικά