Τέλος στα υποχρεωτικά τεστ και τις μάσκες στα σχολεία – Τι αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών

Οι ειδικοί εισηγούνται προς το Υπουργείο Παιδείας την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία καθώς και την διενέργεια self test από τους μαθητές.

Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού παρουσιάζει σημάδια αποκλιμάκωσης, οι ειδικοί κλήθηκαν να εξετάσουν τα μέτρα με τα οποία θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Λαμβάνοντας υπόψιν την απουσία υποχρεωτικότητας μέτρων –χρήση μάσκας ή self tests- στις κοινωνικές δραστηριότητες των πολιτών, η αρμόδια επιτροπή πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τόνισε ωστόσο ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν στενά την υγεία των παιδιών τους, ώστε να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται η πιθανή διασπορά σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος μέσα σε τάξη.
Αναμονή για τα self tests

Η αρχική θέση της επιτροπής σχετικά με τη διενέργεια self tests ήταν και για αυτά αρνητική, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα ζητηθεί από τους γονείς η διενέργεια διαγνωστικού τεστ πριν την έναρξη της χρονιάς.

Σχετικά