Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας καθώς και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων επισκέφτηκαν την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενημερωτικής συνάντησής τους με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, κ. Αθανάσιο Τσαντήλα.

Τις τρεις δημοτικές παρατάξεις του Δ.Σ. Λεβαδέων εκπροσώπησαν ο κ. Τζουβάρας Νικόλαος από την παράταξη “Αυτοδιοικητική Δυναμική Συνεργασία”, ο κ. Αρκουμάνης Πέτρος από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο κ. Τουμαράς Βασίλειος από την παράταξη “Αλλάζουμε Σελίδα”.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία της λειτουργίας του Γ. Ν. Λιβαδειάς και η εκκίνηση ενός διαλόγου συνδρομής στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή για την υποδοχή και τη φιλοξενία, δήλωσε ότι η παρουσία τους, σχετίζεται με τη διερεύνηση της ύπαρξης ή όχι, ασφάλειας στις παροχές υγείας προς τους πολίτες από το Γ.Ν. Λιβαδειάς, ώστε αν υπάρχουν προβλήματα να αντιμετωπιστούν.

Ακολούθως, ανέφερε τα ζητήματα για τα οποία, ο ίδιος κι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, ζητούν περαιτέρω ενημέρωση, τονίζοντας παράλληλα την δυνατότητα επανάληψης μιας εκτεταμένης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων με την παρουσία του Διοικητή του Γ.Ν.Λ., κ. Τσαντήλα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταγκαλέγκας έκανε λόγο για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μετακινήσεις ιατρών στην ομαλή εξέλιξη των εφημεριών κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις μετακινήσεις ιατρών στην Άμφισσα, αλλά και στο τελευταίο ζήτημα της μετακίνησης χειρουργού σε νοσοκομείο της Αττικής. Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο έλλειμα ανθρώπινου δυναμικού  για τη στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Κατόπιν της αναλυτικής παρουσίασης από πλευράς του κ. Τσαντήλα για την εύρυθμη λειτουργία του  Γ.Ν.Λ. με την υποστήριξη του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του υφιστάμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ο ίδιος αναφέρθηκε ότι γίνονται καθημερινά προσπάθειες βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Συνοψίζοντας, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας επεσήμανε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια υγείας των πολιτών καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους επιδιώκοντας την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στην παροχή των υπηρεσιών υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Σχετικά