Πολυτεχνειούπολη: Όταν οι κακοποιοί-συλληφθέντες είχαν απαγάγει γιο δημοσιογράφου και τον έκρυβαν στις εστίες

Οι παλιές εστίες είχαν μετατραπεί σε στρατηγείο των αδίστακτων κακοποιών καθώς εκεί οργάνωναν όλα τους τα σκοτεινά και παράνομα σχέδια και διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά.

Ληστείες, μαύρο χρήμα, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και απαγωγές οργάνωναν οι κακοποιοί που συνελήφθησαν χτες στις παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, στις οποίες έμεναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι κακοποιοί είχαν μετατρέψει σε στρατηγείο δύο δωμάτια από τις φοιτητικές εστίες καθώς εκεί οργάνωναν όλα τους τα σκοτεινά και παράνομα σχέδια και διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός των παραπάνω, ο 30χρονος κακοποιός, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από μία ανθυπαστυνόμο επειδή, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, επιχείρησε να της επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο, κατηγορείται οτι έκανε και την απαγωγή ενός ανήλικου παιδιού και γιου δημοσιογράφου τον Μάιο του 2019. Ο 30χρονος μάλιστα τότε έκρυψε τον ανήλικο μέσα στις φοιτητικές εστίες μέχρι εκείνος και η ομάδα του να «μπουκάρουν» στο σπίτι στο Παγκράτι και να ληστέψουν τον πατέρα του.

Η απαγωγή είχε γίνει τον Μάιο του 2019 όταν οι κακοποιοί της Πολυτεχνειούπολης άρπαξαν τον 17χρονο στην περιοχή του Ζωγράφου. Αφού του πήραν χρήματα και οτιδήποτε είχε πάνω του, στη συνέχεια μέσω της ταυτότητας είδαν τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Η απαγωγή ανηλίκου και γιου δημοσιογράφου

Έχοντας στην κατοχή τους τα κλειδιά του διαμερίσματος μπήκαν ανενόχλητοι σε αυτό. Εκείνη τη στιγμή στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς του 17χρονου και ο μικρότερος κατά δύο έτη αδερφός του.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές με τον πατερά και δημοσιογράφο να δίνει μάχη με τους ληστές. Αργότερα μάλιστα αποκαλύφθηκε πως ο δημοσιογράφος ήταν ο Μάκης Παπαδάτο ο οποίος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους κακοποιούς τραυματίστηκε σε πολλά σημεία τους σώματος του.

Ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος.

Μου είπαν έχω το παιδί σου και θα το σκοτώσω

Ο 55χρονος είχε περιγράψει στο ethnos.gr τον εφιάλτη που βίωσε ο ιδίος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. «Απήγαγαν το γιο μου, του έκλεψαν ότι είχε πάνω του και τον έβαλαν στο πορτ παγκάζ ενός αυτοκινήτου. Με τα στοιχεία της ταυτότητας ήρθαν στο σπίτι. Είπαν ότι έχω το παιδί σου και ότι θα το σκοτώσουν. Δώσε μας ότι έχει και δεν έχεις. Μας έβαλαν σε ένα σημείου του σπιτιού και μας απειλούσαν με μαχαίρια και πιστόλια. Εμένα με χτύπησαν στο κεφάλι αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος μου. Χτύπησαν και τον μικρότερο γιο μου».

Μάλιστα ο δημοσιογράφος είχε μιλήσει τότε για τα μέλη της συμμορίας, τα οποία και φαίνεται να συνελήφθησαν χτες στην Πολυτεχνειούπολη.

Γνώριζαν πως κρύβονται στην Πολυτεχνειούπολη

«Αυτοί που εισέβαλαν στο σπίτι μου διέφυγαν. Εμείς αναγνωρίσαμε στην Αστυνομία τους δράστες από την πρώτη ημέρα. Ξέραμε ότι κρύβονται στην Πανεπιστημιούπολη. Εκεί ήταν. Αναγνωρίσαμε τα πρόσωπά τους, ενώ βρέθηκε και γενετικό υλικό τους. Οι ληστές από τις πρώτες ημέρες έφυγαν στην πατρίδα τους για να μη συλληφθούν. Η χώρα τους δυστυχώς δεν συνηθίζει να εκδίδει κακοποιούς, που έχουν κάνει εγκλήματα σε άλλη χώρα», είχε πει το τον Γενάρη του 2020 στο ethnos.gr.

Δεν είχε γίνει άμεσα έρευνα

Ο δημοσιογράφος μάλιστα είχε επιρρίψει ευθύνες για τη φυγή των δραστών στη Δικαιοσύνη: «Οι ληστές φρόντισαν να φύγουν από την Ελλάδα γρήγορα. Συνεπώς οι πρώτες ώρες των ερευνών ήταν σημαντικές. Εμείς ξέραμε ότι οι δράστες βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη. Οι δικαστικές Αρχές όμως δεν έλυναν τα χέρια της Αστυνομίας και έτσι δεν έγινε άμεσα έρευνα στην Πανεπιστημιούπολη για τον εντοπισμό τους. Είχαν βρει άσυλο εκεί και η Αστυνομία δεν μπορούσε να πάει να τους πιάσει. Οι δικαστικές Αρχές έδειξαν κακά αντανακλαστικά. Σαν θύμα και σαν πατέρας έχω μία πικρία γι’ αυτό. Παρά ταύτα έχουμε ακόμα εμπιστοσύνη στους θεσμούς και πιστεύουμε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και θα συλληφθούν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Αστυνομία για την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό τον καιρό», είχε αναφέρει.

Σχετικά