BINTEO-Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: Νέα έρευνα 15 μήνες μετά τον θάνατό του στη Θηβών-Θίσβης

Ο μουσικός των Razastarr βρέθηκε νεκρός στο 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Θηβών-Θίσβης

Δεκαπέντε μήνες μετά τον θάνατο του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, των Razastarr σε δρόμο προς τη Θήβα, οι αρχές απορρίπτουν το ενδεχόμενο της παράσυρσης πεζού και ερευνούν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία με δόλο.

Η υπόθεση του θανάτου του γνωστού μουσικού παίρνει άλλες διαστάσεις καθώς η εισαγγελία έστειλε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης στο Ανθρωπκτονιών.

Ο Οδυσσέας έχασε τη ζωή του γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, στο 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Θηβών-Θίσβης Βοιωτίας, κοντά στο χωριό του, Ξηρονομή.

Στην άκρη του δρόμου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του, ένα ασημί Mitsubishi Colt, με αναμμένη τη μηχανή, τα αλάρμ, τα φώτα καμπίνας, αλλά και τα φώτα πορείας ενώ στο πίσω κάθισμα βρισκόταν ο σκύλος του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παρέμεινε στο σημείο για περίπου 1,5 ώρα, με τις αρχές να εικάζουν ότι ενδεχομένως να είχε κάποιο ραντεβού.

Οι αστυνομικοί που είχαν ερευνήσει πρώτοι το περιστατικό είχαν κάνει λόγο για τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη.

Ωστόσο, τα ιατροδικαστικά ευρήματα και εμπειρογνώμονας που όρισε η οικογένεια ανατρέπουν την αρχική εκτίμηση.

Η οικογένεια του άτυχου μουσικού διόρισε ως τεχνικό σύμβουλο τον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά, σύμφωνα με τον οποίο, τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο σώμα του θύματος, δεν ταίριαζαν με παράσυρση από διερχόμενο όχημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαδιάς, φαίνεται πως ένα αυτοκίνητο πιθανότητα σταματημένο πίσω από το δικό του, τον χτύπησε πισώπλατα, τον έσυρε 16 μέτρα στην άσφαλτο και εξαφανίστηκε.

«Οι τελευταίες κλήσεις στο κινητό του αδελφού μου είναι από κάποια καταλύματα της περιοχής, όπου έψαχνε πιθανότητα να μείνει κάπου το βράδυ. Υπάρχουν όμως κλήσεις που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα σε ποιους ανήκουν. Γι’ αυτό και είχαμε ζητήσει τηνάρση απορρήτου αλλά και για τα τηλέφωνα που υπήρχαν στην περιοχή την ώρα του ατυχήματος και δεν είχε γίνει κάτι. Εμείς στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών κάναμε συνεχώς υπομνήματα, επιστολές μέχρι τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στην αστυνομία, προς πάσα κατεύθυνση, όπου μπορούσαμε να ζητήσουμε βοήθεια για να δούμε τι έχει συμβεί», ανέφερε η αδελφή του στο Φως στο Τούνελ.

Έκανε λόγο δε, για παραλείψεις στην πρώτη έρευνα λέγοντας πως στον χώρο δεν παραβρέθηκε ιατροδικαστής ενώ δεν είχε γίνει ούτε πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν.

«Έχει χαθεί ένας άνθρωπος, αναζητούμε την αλήθεια, το τι μπορεί να του έχει συμβεί, ότι και να είναι αυτό, προσπαθούμε μόνοι μας να κάνουμε σενάρια. Κοντεύουμε να τρελαθούμε και είμαι σίγουρη ότι κάποιος κάτι ξέρει και για κάποιο λόγο το κρατάει μυστικό.»

Απ’ την αναπαράσταση φάνηκε επικρατέστερη η εκδοχή να βγήκε από το ΙΧ του για να μιλήσει με τον οδηγό άλλου αυτοκινήτου, που πιθανότατα βρισκόταν σταθμευμένο πίσω του. Στη συνέχεια ενώ επέστρεφε στο δικό του, χτυπήθηκε πισώπλατα και σύρθηκε για 16μέτρα.

«Το σώμα του Οδυσσέα έφερε στην πλάτη χτυπήματα και γδαρσίματα τριβής. Παρουσίασε εγκαύματα στο πόδι και στο οπίσθιο τμήμα της πλάτης του. Εάν είχε παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα, όπως αρχικά έλεγαν, θα έφερε πολύ μεγαλύτερης έκτασης βλαβών στο σώμα του ή θα μπορούσε ακόμα και να είχε διαμελιστεί.» εξήγησε ο τεχνικός πραγματογνώμονας.

Μεταξύ άλλων όπως επισημάνθηκε, οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση, δεν έλεγξαν καν τα άλλοθι όσων κατέθεσαν ενώ άτομα κλειδιά δεν κλήθηκαν καν να καταθέσουν. 

Με πληροφορίες του Mega

Δείτε ακόμη

Τον σκότωσε και τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο έξω από την Δομβραίνα

Σχετικά