Στη Χαλκίδα οι συνταξιούχοι της Βοιωτίας

sintaksiouxoi libadeia

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχυδρομείου της Χαλκίδας, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, στις 10: 30πμ, διοργανώνουν συνταξιουχικές οργανώσεις της Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Επειδή υπάρχει πικρή πείρα, όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου της χώρας, εκτιμάμε πως και αυτό το νομοσχέδιο κινείται στην ίδια λογική και πως απώτερος σκοπός του είναι η παράδοση της διαχείρισης του ταμείου σε Ανώνυμες εταιρείες μέσω των οποίων τα χρήματα του ταμείου μας θα καταλήξουν στις τσέπες των ντόπιων και των ξένων ιδιωτών επενδυτών.  

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο Κεφάλαιο Ζ  άρθρο 35 παράγραφος 1 και 2.  

Μέσω αυτού του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση, αυξάνει τα μέλη του Δ. Σ. από 7 σε 9 άτομα εκ των οποίων διορίζει τα έξι κι επιπλέον διορίζει και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ο οποίος έχει αυξημένες αρμοδιότητες και λογοδοτεί μόνο στον υπουργό. Με αυτή την κίνηση ενισχύει παραπέρα τη θέση της η κυβέρνηση, όσον αφορά τον έλεγχο του Μετοχικού ταμείου κι αυτό το γεγονός εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το μέλλον του.  

Επειδή ο χρόνος τρέχει κι αντί να λυθούν τα χρόνια προβλήματά μας οξύνονται μέρα τη μέρα (ακρίβεια, Δημόσιο Σύστημα Υγείας, φορολογία, αύξηση επιτοκίων, πλειστηριασμοί, πόλεμος) το Δ.Σ. του Συλλόγου των συνταξιούχων του Ν. Βοιωτίας, καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην περιφερειακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα στις 8 του Δεκέμβρη του 2022 και ώρα 10. 30 πρωινή. Η μετάβαση είναι δωρεάν. Ώρα αναχώρησης 8.45 από το Ζάπειο.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Βοιωτίας

Σχετικά